To je to što me zanima!

Saakašvili 'trenira' živce Gruzijaca lažnim ratom?

Privatna tv-postaja objavila je prilog o ruskoj invaziji na Gruziju i izvala masovnu paniku među stanovništvom. Nisu naznačili da se radi o šali
Vidi originalni članak

Lažni televizijski izvještaj izazvao je masovnu paniku u Gruziji. Privatna televizijska postaja Imedi objavila je polusatni program u kojem je rečeno kako je Rusija pokrenula invaziju na Gruziju te da je predsjednik Mihail Saakašvili mrtav. Osim prije emitiranja priloga nigdje nije bilo naznačeno da se radi o neslanoj šali. Koristili su se slikama i materijalom snimljenim za vrijeme rata sa Rusijom 2008. godine. Stanovništvo Južne Osetije počelo je bježati. Bijesni Gruzijci su se okupili ispred sjedišta televizijske postaje u Tbilisiji i zahtjevali odgovore. Uprava se kasnije ispričala, a na televiziji se ne najavljeno pojavio i predsjednik Saakašvili te pojasnio situaciju. Gruzijska oporba smatra da je cijela stvar bila plan vlade, no vlada odbacuje svaku povezanost sa lažnom invazijom. Neki smatraju kako iza svega stoji sam predsjednik Saakašvili. Navodno je ovim potezom želio pokazati kako bi izgledala stvarna invazija ukoliko na vlast dođu oporbenjaci koji se zalažu za obnavljanje prijateljskih odnosa sa Rusijom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • drug Tito_1 14.03.2010.

    Ko je to napravio pravac Sibir!

  • Visca_Barca 14.03.2010.

    a i taj jadan narod svako zajebava

  • Pike75 14.03.2010.

    Čekati par mjeseci pa ga nazvati i obznaniti mu da mu je žena teško nastradala u prometnoj nesreći i da je na aparatima dok se za dijete još bore za život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare