To je to što me zanima!

Sabor: Bebić nije dozvolio raspravu o Varšavskoj

Zoran Milanović pozvao je J. Kosor da pokaže odvažnost i hrabrost, koju spominje svaki dan, i zaštiti građane koji prosvjeduju u Varšavskoj
Vidi originalni članak

Od premijerke Kosor za sada ni riječi o uhićenjima u Varšavskoj ulici. U Vladi lopticu prebacuju na nadležna ministarstva. S druge strane čelnik SDP-a Zoran Milanović pozvao je Kosor da pokaže odvažnost i hrabrost, koju spominje svaki dan, i zaštiti građane koji prosvjeduju u Varšavskoj.
- Centar grada izgleda kao da je IRA u Zagrebu ili kao PLO u svojim agresivnijim danima - kazao je Milanović. Njegov stranački kolega Boris Šprem koji je ujedno i predsjednik zagrebačke Skupštine smatra da je parlament o situaciji u centru Zagreba trebao raspravljati, a što čelnik Sabora Luka Bebić nije dozvolio, pozivajući se na poslovnik.
- Kada se bez valjanog razloga uhite potpredsjednik zagrebačke Skupštine i dva gradska zastupnika to je znak za uzbunu, tim više jer oni nisu ništa učinili nego došli na prosvjed i demonstrirali stavove - kazao je Šprem na saborskom hodniku.
Vesna Pusić u sabornici je zatražila da ministar Tomislav Karamarko objasni zastupnicima razloge policijske intervencije i da o slučaju da punu informaciju.
- Varšavska i Gundulićeva su pod blokadom ekstremno jakih policijskih snaga. Ne ulazeći u razloge prosvjeda, očito je da je u Zagrebu stvoreno izvanredno stanje i ozbiljna opasnost po građanska prava - kazala je Pusić.

HEBRANG: ZAHTJEV HNS-A UKIDA PRAVNU DRŽAVU
Za Andriju Hebranga (HDZ) je zahtjev HNS-a, da zakonodavna vlast nadzire izvršnu odnosno rad policije, ukidanje pravne države. Rekao je da zastupnici ne mogu na temelju poluinformacija komentirati što radi policija. Pretpostavio je kako ona radi po zakonu. Kao primjer dezinformacija javnosti naveo je vijest o uhićenju Šprema, koji je slobodno šetao saborskim hodnicima.
- Sabor još nije zatvor. Nije uhićen, on je slobodan čovjek - rekao je. Pozvao je zastupnike da poštuju pravnu državu, koja treba raditi svoj posao.
- Loše političke poteze u Gradskoj skupštini SDP-a i HNS-a ovaj Sabor neće umivati - rekao je.
Ministar Karamarko u Sabor nije došao, a predsjedavajući Bebić nakon glasovanja o raspravljenim točkama dnevnog reda zaključio je proljetno zasjedanje Sabora. Obrazložio je i zašto nije odobrio raspravu u Saboru.
- Ako mi to prihvatimo ovaj presedan će poslužiti svima kojima da zbog neke teške situacije u Bjelovaru, Zagrebu, Metkoviću ili Dubrovniku traže raspravu. Ne želim na sebe preuzeti tu odgovornost - kazao je. Govoreći o kaosu u zagrebačkoj Varšavskoj ulici, Bebić je rekao da nema običaj komentirati dnevne događaje, posebno ako o njima nema dovoljno informacija. Kazao je i da nije na Saboru, kao zakonodavnoj vlasti, da se miješa u rad ostalih dviju vlasti, izvršne i sudske, već da se zauzima za međusobnu kontrolu triju vlasti.
- Žalosti me bilo što što se događa u društvenom ili političkom životu, a da mora intervenirati policija, ali mi je i drago ako policija i druga tijela vlasti rade svoj posao u okviru zakona - izjavio je Bebić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • crespo1607 15.07.2010.

    Šta se zale opet biseri i nedaju da se gradi nesta????to opet prosvjeduju mozda zeleni,zbog koji imamo napade komaraca jer oni omogucuju spricanje komaraca iz zrakoplova....zbog toga ih treba zavezati 2 dana i noci u sumi da vide sta je to.......

  • mmirka 15.07.2010.

    a naravno da Bebić ne želi načimati temu ima on svoje bespravno gradilište velebnu kučerinukoju također gradi na muci susjeda...ali i i sa Pokradenim parama od nas poreznih obaveznika.

  • Win32 15.07.2010.

    Bravo mudri, evo ti keks !

Komentiraj...
Vidi sve komentare