To je to što me zanima!

Saborski zastupnici podržali ukidanje plaćanja opomena

Novi Zakon o zaštiti potrošača: Najznačajnija novost je da građani koji kasne s plaćanjem više neće morati plaćati opomene koje ih upozoravaju na kašnjenje
Vidi originalni članak

Saborski zastupnici u četvrtak su raspravljali o Zakonu o zaštiti potrošača. Izmjenama se ukida naplata opomena, koje su građani plaćali kako upozorenje zbog kašnjenja u plaćanju duga.

- Ocijenili smo da nema financijskog učinka niti razloga da se naplaćuju opomene od 50, 100, 150, a ponekad i 200 kuna - rekla je zamjenica ministra Tamara Obradović Mazal.

Mirela Holy zaključila je kako razina zaštite potrošača nije na visokoj razini. Klub SDP-a, kaže, podržat će prijedlog Zakona.

- Pozdravljamo zabranu naplate opomena dospjele na neplaćena potraživanja trgovaca i pružatelja usluga, jer je u tom području vladao kaos i nered. U SDP-u ćemo inzistirati na podmirivanju računa i obveza te striktnoj financijskoj disciplini, ali nećemo dopustiti da se teška materijalna situacija zloupotrebljava te da na tuđoj nevolji profitiraju beskrupulozni trgovci i pružatelji usluga - rekla je Holy.

Đuro Popijač rekao je kako će Klub zastupnika HDZ-a podržati prijedlog zakona, ali je zaključio kako se radi o još jednoj populističkoj mjeri.

- Pored ovih, za javnost simpatičnih i prihvatljivih poteza Vlade, temeljno je pitanje ad će se Vlada početi baviti stvarnim problemima i početi stvarati ekonomske preduvjete da bi građani imali čime plaćati svoje račune - rekao je Popijač i nastavio o tome kako se gospodarska situacija pogoršava.

- Troškovi života su porasli, veći su račun za struju, plin, komunalne usluge, vodu i sve nužne životne potrebe. Što je direktno rezultat rada ili nerada ove Vlade? Ovakve, pomalo populističke mjere neće pomoći građanima u pokrivanju sve većih životnih troškova - zaključio je Popijač.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • WebSuperman 05.07.2012.

    kad bi uredno plaćali svoje račune ne bi vas nitko pljačkao na opomenama... da živite u okviru svojih mogućnosti, a ne u okviru onog što želite pokazati na špici, ne bi bilo opomena... da ne kupujete ajfone jer ga je kupio susjed mirko, ne bi bilo opomena... da ne kupujete divlje aute, nego onakve kakve trebate ne bi bilo opomena... DA SAMO MALO PROMIJENITE NAČIN ŽIVOTA, NE BI BILO JEBENIH OPOMENA!!!! SLOBODA = ODGOVORNOST

  • Atlantic Baha 05.07.2012.

    Ne 20, ne 50, ne 100 kuna. Treća opomena od Volksbank 500,00 kuna, druga 200,00 kn i prva 100,00 kn. Pa ko tu koga "dere" jer njima nisu niti potrebne kamate kada imaju nas da im plaćamo sve to. Sramota i sramotna pljačka.

  • lisce 05.07.2012.

    prazan je..al izgleda ko svinjac...kome je to bilo teško sagnuti se i pokupiti papire???? ah da pa na njima svejedno nepiše ništa bitno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare