To je to što me zanima!

Manje od trećine zastupnika u Saboru: 'Sva izvješća kasne'

U Velikoj vijećnici na raspravu od 151 zastupnika nije stigla ni trećina. U saborskim klupama sjedilo je tek 40-tak zastupnika, a oporba je negodovala zbog kašnjenja
Vidi originalni članak

Saborski zastupnici raspravljaju o izvješću o radu Nacionalnog vijeća za znanost u 2012. godini. U Velikoj vijećnici na raspravu od 151 zastupnika nije stigla ni trećina. U saborskim klupama sjedilo je tek 40-tak zastupnika. Oporba je negodovala jer se izvješća kasno raspravljaju te upozoravaju da je to besmisleno.

- Čak se i znanost podređuje ministrovoj koncepciji koja je po mišljenju mnogih iz sustava često u zabludi i često kontraproduktivna - rekao je laburist Branko Vukšić.

Smatra da bi poslovnikom Sabora trebalo odrediti da se ovakva izvješća trebaju odraditi najkasnije s godinu dana zakašnjenja. S njim se slaže Željko Reiner (HDZ) i pita se kako je moguće da je izvješće s jedne na drugu stranu Markovog trga putovalo četiri mjeseca, a Saboru je trebalo šest mjeseci da ga uvrsti na dnevni red.

- U utrkama puževa vremenski rok bi bio kraći - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • UvijekRealan 12.02.2014.

    bila je i oporba na vlasti pa nisu predložili nikakve sankcije za ne dolaženje u sabornicu. očito da su samo redovni oni koji žele kritizirati, dakle uvjiek oprba da li jedni ili drugi. nemaju sankcije oni koji ne dolaze pa ne bi niti ja išao tamo gdje ne moram.

  • Azur 12.02.2014.

    Mora se reci da je Sivka i dalje dobar komad!! Znam,znam, sada ce minusi padati...hehehheeeeeeeeee

  • MajaPrpić Šabić 12.02.2014.

    Naravno glatko su odbili prijedlog Lesara o smanjivanju plaća, pa zašto da išta rade kad ih se za ništa ne kažnjava, a primanja uredno sjedaju na račun.

Komentiraj...
Vidi sve komentare