To je to što me zanima!

Sabor izgubio sudski spor od 'službenika iz WC-a'

Sesar je Tomljenovića i Zorana Gajdarova tužio, jer su svojim javnim istupom navodno narušili ugleda Sabora. Tomljenović dobio zadovoljštinu
Vidi originalni članak

Viši Službenički sud odbacio je tužbu tajnika Sabora Josipa Sesara zbog teške povrede dužnosti protiv Gordana Tomljenovića, službenika Sabora. On se s još četvoricom kolega javno požalilo na nemoguće uvijete rada u prostoriji bivšeg saborskog WC-a od desetak kvadrata, smještene uz bivši Županijski dom. Naime, Sesar je Tomljenovića i Zorana Gajdarova tužio, jer su svojim javnim istupom navodno narušili ugleda Sabora. I dok je Tomljenović dobio moralnu zadovoljštinu, na nju još čeka Gajdarov, inače sindikalni povjerenik zaštite na radu. Protiv njega postupak traje, jer je donedavno bio na bolovanju.
- Na višemjesečnom bolovanju sam bio zbog posljedica mobinga od strane tajnika Sabora i njegovih ljudi. Sad sam se vratio i jedva čekam da se na sudu vidim sa Sesarom, za kojeg ću inzistirati da dođe i objasni neke zanimljive pojave - rekao je Gajdarov. Očekuje da će ga sud osloboditi optužbi kao i njegovog kolegu, a razmišlja i o tužbi za mobing protiv Sesara. U sindikatu državnih službenika i namještenika napominju da se nakon ovakve presude Službeničkog suda postavlja pitanje etičnosti postupaka tajnika Sabora Josipa Sesara. Napominju da je on odgovoran ne samo za dugogodišnji rad saborskih službenika u neprikladnim uvjetima, već i za pokušaj discipliniranja, jer su se drznuli javno progovoriti o tome.
- Ako već smatra kako je bivši WC prikladan za rad službenika, onda ga može, temeljem Ustavom zagarantirane jednakosti građana, koristiti za rad Tajništva ili ga ponuditi kao radni prostor nekome od saborskih zastupnika - kažu u sindikatu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • boki1961 09.09.2010.

    Pa šta rade četvorica u wc-u? Jedan je valjda direktor, drugi savjetnik treči tajnik a četvrti glasnogovornik. Tko onda čisti zahod? Trebalo bi zaposlit još zapisničara (Jacu), nadzornika a po mogučnosti i čistačicu.

  • jontra69 09.09.2010.

    kakav to ugled sabor može imati nakon što su kroz njega prošle sve one lopuže i dupelizci,a i od današnje saborske ekipe više od pola bi ih trebalo robijati.uništili ste i državu i ugled i sve za što su ljudi ginuli i zato zavucite se kokoški u dupe i ne spominjite nikakav ugled jer nemate pojma šta to znači

  • stari mudrac 09.09.2010.

    tvorci zakona izgubili spor !!!!!!!!!!...ja ću krepat !!!!!!!!!! sad nek im luka ustupi kancelariju, a oni njemu svoju !!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare