To je to što me zanima!

'Sabor je jedan kokošinjac koji godinama ništa ne odlučuje'

Zastupnici većinom misle da su prvo građani trebali biti upoznati s izvješćem o poglavlju 23. Za Luku Bebića normalno je da je Kosor prvo izvijestila veleposlanike
Vidi originalni članak

Saborskim zastupnicima, izuzev HDZ-a, nije normalno da su veleposlanici zemalja EU prije njih upoznati s izvješćem o ispunjavanju obveza koje je poslano Bruxellesu.

- Mislim da je Sabor jedan kokošinjac koji ne odlučuje ništa već godinama. Odlučuje se preko puta Markova trga i Sabor nažalost samo diže ruke i raspravlja samo onome što donese većina - kazao je Stipe Gabrić Jambo (HSS). Njegov stranački šef Josip Friščić smatra da je Vlada trebala informirati građane o svemu za što su zainteresirani vezano za proces pristupanja EU.

- Građane se ne smije podcjenjivati. Njih treba informirati da bi se mogli opredijeliti - kazao je.

I Zoran Milanović (SDP) smatra da bi bilo normalno da je o svemu prvo bila informirana domaća javnost, uz opasku da je "malo toga u Hrvatskoj normalno kada je HDZ u pitanju". Iako ne zna nikakve detalje vezane za izvješće, kaže:

- Iz medija smo vidjeli da je naveden niz predmeta od kojih ni jedan nije pravomoćno završen, korupcijskih i nekorupcijskih slučajeva, policijskih prijava. Ako su zaista u izvješću izlistani predmeti pojedinih koruptivnih i nekoruptivnih slučajeva, onda je to jadno. Tako se ne vodi država - rekao je.

Građanima ne preporučuje da zovu veleposlanstvo kako bi saznali što piše u izvješću, već da se još malo strpe i izađu na izbore. Ponašanje Vlade za Silvana Hrelju (HSU) je neprihvatljivo i necivilizirano, a smatra da su Banski dvori ovime pokazali nepoštivanje prema najvišem zakonodavnom i predstavničkom tijelu u Hrvatskoj. Za njega je to neoprostiva pogreška. S druge strane, za predsjednika Sabora, Luku Bebića, normalno je da premijerka prvo obavijestila veleposlanike zemlja članica EU, koje će ocjenjivati do kuda smo stigli.

- Bit će obaviješten Sabor i hrvatska javnost - rekao je Bebić koji izvješće nije vidio, ali je upoznat s njegovim sadržajem. Osvrnuo se na poglavlje vezano za pravosuđe i temeljna ljudska prava.

- Ako mene pitate, mislim da smo u poglavlju 23. postigli daleko najviše nego što je itko živ mogao očekivati - izjavio je.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 101razlog 17.05.2011.

    kako su polupismene propalice se tam dovukle u sabor za niš odgovorne što sjebu, plaća ok mirovine u mamu im beskorisnu

  • Camil_1 16.05.2011.

    E moj Jambo kada ti barba Luka naplati svoj dio bit će belaja.

  • lunar 2 14.05.2011.

    tko njih plača ? i za šta? veleposlanici, europejci ....ili rh građani?

Komentiraj...
Vidi sve komentare