To je to što me zanima!

Sabor je pokazao da ipak nije džuboks Andreja Plenkovića

Tezama poput onih da su zastupnici koji su mu rekli "ne" politički patuljci ili kukavice koji nisu bili u stanju donijeti pravu odluku, Plenković ne postiže ništa osim što dodatno radi na podjelama društva
Vidi originalni članak

Demokracija u Hrvatskoj ima kakvu-takvu šansu. Propao je pokušaj da premijer Andrej Plenković u sukob Banskih dvora i Pantovčaka uvuče Sabor, od njega napravi džuboks i dovede zemlju na rub ustavne krize. Naime, premijer i njegova većina nisu uspjeli prikupiti 101 glas saborskih zastupnika za obuku ukrajinskih vojnika iako je postajala bojazan pojedinih oporbenjaka da će HDZ-ova većina prikupiti dovoljno žetončića za ovu odluku. Iako je premijer Plenković prije govorio kako će, bez obzira na ishod glasanja u Saboru, to biti "win-win" situacija za Vladu, činjenica je da je dobio pljusku i da je ovo njegov poraz, ma koliko se silno trudio prebaciti lopticu odgovornosti na oporbu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luna777 17.12.2022.

    Hvala Saborskim zastupnicima, odnosno oporbi, što nisu dopustili uvođenje jednoumlja od Plenki-moona, jer upravo je želio dokazati da on sve što želi i hoće može učiniti. No, ova pljuska Plenkoviću zapravo je dobrodošla i ide samo na njegovu dušu, jer svim silama se borio (čak i kupovanjem 24 zastupnika), da ova odluka prođe, ne zbog Ukrajinaca, već stoga što bi time zabetonirao funkciju Predsjednika RH, pregazio Ustav, jer on kao sve može. Perfidnost, podmuklost i lukavost mu na sreću ovaj puta nije prošlo, već je ispit demokracije osnažio. Trebao bi se upravo zbog ovog poraza (a to jest njegov osobni poraz) malo više okrenuti Hrvatskoj i narodu, te raditi za dobrobit svih nas, a ako to ne želi, širok mu Brisel.

Komentiraj...
Vidi sve komentare