To je to što me zanima!

'Sindikati ne žele da na dan Oluje dožive oluju svih oluja'

Na dnevnom redu je i interpelacija o ulozi Vlade u postupku pregovora EU i SAD-a o sklapanju partnerstva za trgovinu. Raspravljat će se i o ugljikovodicima
Vidi originalni članak

Nakon stanke Reformist je u Saboru pred premijerom pročitao pismo Nezavisnog sindikata pomoraca koje je resornom ministru Siniši Hajdašu Dončiću poslano kao upozorenje od mogućeg štrajka djelatnika Jadrolinije u špici turističke sezone. 

- Sindikati su cijelo vrijeme ukazivali na probleme u društvu Jadrolinija kao i na mogućnost eskalacije problema i nezadovoljstvo radnika Jadrolinije zbog ignoriranja i nerješavanja istih. Upozoravali smo Upravu društva, predsjednika Nadzornog odbora, Skupštinu društva Jadrolinija, vas (ministra) kao predsjednika Skupštine Jadrolinije, predsjednika Sabora RH, predsjednika Vlade RH, predsjednicu RH, no bez vidljivog učinka. Dobivena su samo pusta obećanja, ali od realizacije obećanog ništa - pročitao je Baranović. 

Sindikat se u pismu pita ima li Vlada uopće znanja upravljati sustavom poput Jadrolinije.

- Osim novog kadroviranja, odnosno zapošljavanja popriličnog broja novih djelatnika u upravi koji su uglavnom dovedeni i zaposleni voljom predsjednika uprave, osim mnogo nelogičnosti koje se događaju u kadrovskoj kombinatorici društva Jadrolinija, nismo vidjeli niti jedan hvalevrijedan poslovni potez koji daje nadu u bolju budućnost Jadrolinije za razliku od poteza s kojima se Jadrolinija urušava - navode u pismu iz sindikata. 

Naveli su i da im je resorni ministar nakon mirnog prosvjeda prije gotovo mjesec dana rekao da bi im u slučaju štrajka mogla biti uvedena radna obveza. 

- Uozbiljite se gospodine ministre, prihvatite odgovornost koju građani RH očekuju od vas i onih koji su postavljeni da vode Jadroliniju. Godina 2017. je blizu, sindikati ne žele da dožive oluju svih oluja na dan oluje, a vi? Sindikati također postavljaju pitanje na kojoj je sad visini ljestvica postavljena od predsjednika Vlade Zorana Milanovića, da li se ona diže, odnosno spušta prema potrebi odnosno mogućnostima skakača i potrebi trenutka? Zdravi i veseli bili ministre, pozdrav zasada s mirnog Jadrana - zaključuje se u pismu. 

Naime, radnici Jadrolinije posljednji put prosvjedovali su kako bi upozorili na male plaće, odgađanje kolektivnih pregovora i neodgovarajuće uvjete rada na brodovima.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • surfer23 02.07.2015.

    Sa Milanovićem i ovom vladom smo doživili brodolom u 4 godine navigiranja.Jadni mi ako dopustimo da nas ova vlada odvede u još jednu oluju i brodolom života.

  • johny21 02.07.2015.

    nadam se da će doći oluja koja će pomesti ovu vlast!

  • dahhmal 01.07.2015.

    Mi kao narod vec smo davno tebali aktivniji biti u svezi svoje sudbine pitam ja vas ako i mi glasamo za nekoga politicara pa to ne znaci da smo mu dali apsolutnu vlast u stvari do sada su politicari uvijek bili protiv naroda koji ih je izabrao i dosta mi je tih nasih klimavaca da ,sve popustaju valjda imamo i mi svoje ja kaj oni meni imaju zabranjivat sadit masline ,lovit ribu,pec rakiju itd,itd a uvaljivat nam trecerazrednu robu koju odmah provalis kada na njoj pise za nas izabrane Rum,Bug.Hrv,itd ovi nesposobni politicari samo sute i sve zivo potpisuju sada je i Amerika vidla da moze uvaljivat nama izabranima a oni imaju kaj uvaljivat

Komentiraj...
Vidi sve komentare