To je to što me zanima!

Sabor o radu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Upozorava se kako je lani najviše pritužbi na diskriminaciju na osnovi invaliditeta bilo u područjima pristupa dobrima i uslugama, rada i radnih uvjeta, te obrazovanja
Vidi originalni članak

Hrvatski sabor raspravu danas nastavlja Izvješćem o radu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za 2014. godinu, u kojem se upozorava kako je prošle godine najviše pritužbi na diskriminaciju na osnovi invaliditeta, jednako kao i u prethodnim godinama, bilo u područjima pristupa dobrima i uslugama, rada i radnih uvjeta, te obrazovanja i socijalne zaštite.

Upozorava se da iako je Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom razvio praksu zaštite osoba s invaliditetom od diskriminacije, traženjem da se osigura razumna prilagodba, ni pet godine od stupanja na snagu Zakona o suzbijanju diskriminacije nema sudske prakse na tom području, javlja HRT.

Kad se govori o diskriminaciji na osnovi invaliditeta gotovo uvijek će se raditi o propuštanju razumne prilagodbe kao obliku diskriminacije, a osobe s invaliditetom i sudstvo slabo su upoznati s tim načelom, navodi se uz ostalo u Izvješću pravobraniteljice.





Idi na 24sata

Komentari 2

  • Baba s cigarom 12.06.2015.

    Ova slika je jadna, prazna sabornica.

  • panika135 12.06.2015.

    neka zemlja se ocjenjuje po tome kako se odnosi prema invalidima, djeci i nemoćnima hoooooooooooj a mi smo tu niti DVOJKA

Komentiraj...
Vidi sve komentare