To je to što me zanima!

S 83 glasa za: Sabor izglasao Zakon o regionalnom razvoju

Nagađalo se da će vladajuća koalicija imati problema s prihvaćanjem navedenog zakona, on je izglasan sa 83 glasova za, jednim suzdržanim i 30 glasova protiv
Vidi originalni članak

Iako se nagađalo da će Kukuriku koalicija u Saboru imati problema s većinom prilikom izglasavanjem Zakona o regionalnom razvoju te da ga neće podržati ni pojedini SDP-ovi zastupnici on je komotno prošao. 

Za njega su glasala 83 zastupnika, jedan je bio suzdržan dok je 30 zastupnika bilo protiv

Vlada je na navedeni zakon intervenirala amandmanima. Tako će se uz društveno-gospodarski prilikom utvrđivanja područja s razvojnim posebnostima koristiti i demografski kriterij, a granica za utvrđivanje manjih urbanih područja spuštena je sa 15.000 na 10.000 stanovnika dok se razdoblje između dva postupka ocjenjivanja jedinica temeljem indeksa razvijenosti skraćuje se sa sedam na pet godina.

Linić: Grčićevo ministarstvo se petljalo u posao ministarstva financija

U Saboru su prošle i izmjene Zakona o financiranju lokalne samouprave. Za taj zakon glasalo je 77 zastupnika, jedan je bio suzdržan dok ih je 31 bilo protiv. Oporba je amandmanima tražila više novca za gradove i općine jer smatraju da kompenzacijske mjere koje su predviđene zbog izmjena poreza na dohodak nisu dovoljne, no oni nisu prihvaćeni.

- Vidjeli ste već rezultat. Dižu se komunalne naknade, dižu se cijene vrtića i to rade upravo SDP-ovi gradovi i općine. Prema tome lažemo i krivu poruku šaljemo. Smanjimo porez, Vlada misli da dobro radi, a jedinice lokalne samouprave uzimaju sve ono što su građani dobili. U isto vrijeme pokazujemo ogromnu nestručnost i vidimo da je oko ovog zakona što je nadležnost Ministarstva financija petljalo Ministarstvo regionalnog razvoja - poručio je nezavisni Slavko Linić.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • colonelo 02.12.2014.

    ... prvu ustavnu promjenu koju treba napraviti je staviti u jednako pravan ustavni položaj sve državljane Republike Hrvatske ... to znači da nitko ne može sa manje glasova ući u Hrvatski sabor od drugog državljanina Lijepe naše ... a to pak znači da će zastupnikom postati onoliko srbijanaca, talijana, čeha, slovaka, muslimana, roma i ostalih koliko puta isti broj glasova kao i svi drugi dobiju ... neizdržljivo je da 10-12 zastupnika nacionalnih manjina bude treća politička opcija u sabornici a svi skupa dobiju manje glasova od bilo kojeg drugog zastupnika ... eto od kuda crvenima 83 glasa ... eto kako se održavaju na vlasti ... a ovi iz nacionalnih manjina su izabrani imenom i prezimenom pa eto i kako u praksi funkcionira preferencijalno glasovanje ... kajtazi "dobrih, brat bratu" 180 glasova eto ti njega caruje i drma Hrvatskom ... strava ...

  • SAINT 02.12.2014.

    Nije se lako odreć ovih saborskih fotelja .

  • Vojno Krilo 02.12.2014.

    A što bi mogao biti regionalni razvoj,u čemu će mo se mi razvijati,U još administracije,što jel ovi nisu znali il ih je premalo,I te regije treba netko nadgledati,Što jel se to otvara novo tržište za uhljebljivanje.Čuj,Grčić,Hajdaš i Vrdoljak ovo skontali,A koliko nas je do sada njihovo kontanje stajalo.I normalno partija je to sve ozakonila u sabornici,Ko je reko da nema dovoljno rukica,ima partijska solidarnost,samo nemaju solidarnosti za gladne,nezaposlene,blokirane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare