To je to što me zanima!

Sabor želi znati zašto nije DUZS tražio vojsku u Lici

Sabor od Državne uprave za zaštitu i spašavanje želi znati zbog čega na poplavljenim područjima u Lici i Metkoviću kao pomoć nije angažirana vojska
Vidi originalni članak

Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost je od Državne uprave za zaštitu i spašavanje zatražio izvještaj o mjerama koje su poduzete u poplavljenim područjima oko Metkovića i Kosinja u Lici. Traže i objašnjenje zbog čega nije angažirana vojska, piše Jutarnji list. Damir Trut, ravnatelj DUZS-a tvrdi da vojska nema sredstva kojima bi pomogla stanovništvu, te da u Kosinju nemaju što raditi. Ministarstvo obrane pak, ne može angažirati vojsku ako ne dobije poziv od nadležnih institucija. Iz MORH-a se doznaje da su neke institucije s područja Like prošli tjedan tražile da im pošalju nekoliko čamaca, no nisu ih dobili jer DUZS koordinira cjelokupnu akciju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 25sat 18.01.2010.

    A tko je vrhovni zapovjednik oružanih snaga, negoli predsjednik? Očito je imao pametnija posla, vozat se po Zloveniji

  • klaus1 18.01.2010.

    nije da vrijeđam,ali Trut se pokazao kao pravi \"trut\".Izgleda još jedan nesposobnjaković,koji se dočepao pozicije preko veze.Za ono šta tvrdi mora \"debelo\" argumentirati,a i reakcije na zatečeno stanje su mu NULA.Najlakše je reči ne možemo ili ne mogu.Treba ga smjesta smjeniti,i staviti nekog spoasobnijeg i fleksibilnijeg, sigurno takvih ima koliko hočeš.A \"truta\"prikljućit vojsci od 300 000 nezaposlenih.

  • Zeljk0 18.01.2010.

    vlada je kriva, tko drugi

Komentiraj...
Vidi sve komentare