To je to što me zanima!

Saborski Odbor traži ocjenu ustanvosti Statuta Vukovara

Za prijedlog je glasalo šest članova odbora iz redova manjina i oporbe, četvero članova iz redova HDZ-a i Mosta bilo protiv, a jedini suzdržani glas bio je onaj Mirka Raškovića
Vidi originalni članak

Saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na prijedlog bivšeg ministra uprave Arsena Bauka (SDP) zatražit će ocjenu ustavnosti dijela Statuta Grada Vukovara kojim se u tom gradu neodređeno i bez kriterija odgađa upotreba ćirilice. Za prijedlog je glasalo šest članova odbora iz redova manjina i oporbe, četvero članova iz redova HDZ-a i Mosta bilo protiv, a jedini suzdržani glas bio je onaj Mirka Raškovića bivšeg SDSS-ovca, a sada nezavisnog zastupnika, koji je dio vladajuće kvote. 

Anđelko Stričak (HDZ) ustvrdio je da je Bauk kao ministar izvršio noćni napad ćiriličnim pločama u Gradu heroju, a ovaj njegov potez smatra politikantskim. 

- Bauk je kao ministar imao dovoljno vremena da to riješi do kraja. Kao ministar nije poduzeo ništa i sad tu šalje neke politikantske dopise - rekao je Stričak. 

Ocjenu ustavnosti Bauk je predložio nakon što Vlada nije reagirala na zahtjev koji je kao tadašnji ministar uprave podnio zadnji dan svog mandata.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • santol1 15.04.2016.

    Jugofašisti su relativizirali žrtvu Vukovara, rehabilitirali ratne zločince koji su ga napadali, marginalizirali branitelje koju su ga branili, i slijedom toga, nastavljaju agresiju na Vukovar drugim (perfidnijim!) sredstvima. Kao što je Vukovar slomio zube zločincima 1991. godine i obranio Hrvatsku, tako će biti i sada. Svi koji nastavljaju zločinačku agresiju a Vukovar i Hrvatsku, odgovarati će, kad tad. Možete misliti da ste osigurani političkim imunitetima, ali, da niste tako ograničeni, dobro bi promotrili što radi Nacionalno Etičko Sudište (NES). Ono što vam se čini smiješno, moglo bi u budućnosti postati službeno i pravovaljano. A što ćete onda? Mislite da vas srbija treba? Takvi kao vi ne trebate nikome.

  • jozabroz 15.04.2016.

    ma kakva cirilica,, ovo je hrvatska,,kome treba cirilica i zeli ju upotrebljavat, zna kuda moze otici,,pa jel to niko ne vidi sta se zeli postici sa jasenovcem i cirilicom,?,necete razbojnici..))))

  • vrsni_astrolog 15.04.2016.

    arsen bauk, vodenjak kao i.....mihael zmajlović, damir kajin, hrvoje vojković, tomo horvatinčić, yoko ono, josipa lisac, danijela dvornik, dijana čuljak šelebaj, jelena perčin, davor gobac, aleksandar petrović, ana gruica šalković, mozart, denis latin, alice cooper, paris hilton, john travolta, bojana gregorić, ex glumica edita majić, marijan ban "daleka obala"......

Komentiraj...
Vidi sve komentare