To je to što me zanima!

Saborski zastupnici zarade za jedan dan i 1920 kuna!

Zastupnici moraju raditi cijeli tjedan. U stisci su jer moraju riješiti oko 40-ak točaka dnevnog reda. Od početka godine zasjedali su “čak” 50 dana
Vidi originalni članak

Zgusnuti dnevni red natjerao je zastupnike da posljedni tjedan rade punom parom. Ustavni rok za završetak sjednice istječe 15. srpnja, a pred njima je dnevni red s 40-ak točaka. Za razliku od prijašnje prakse, kad su na radno mjesto dolazili sredinom tjedna, ovog tjedna su počeli u ponedjeljak. Radit će i bez stanke za ručak kako bi završili na vrijeme.
- Nitko ne može biti protiv toga da se radi u Saboru, gdje se donose zakoni. Što se mene tiče, može se raditi i u kolovozu - kazao je šef oporbe Zoran Milanović (SDP). Ni ostalim zastupnicima, bez obzira dolaze li iz kvote vladajućih ili oporbe, “prekovremeni rad” ne predstavlja problem.
- Kad god treba, ne vidim zašto ne bih počinjala radni tjedan u ponedjeljak - rekla je Sunčana Glavak (HDZ), s kojom se slaže stranačka kolegica Ivanka Roksandić.
- Nije naporno. Kako zakoni dolaze, tako je tempo rada pojačan. Na koncu, imali smo mi sasvim dovoljno slobodnih dana. Razgovarala sam s kolegama i ne vidim da su preopterećeni - kazala je. Sličnog stava je i Biljana Borzan (SDP).
- Ne možemo plakati da previše radimo. Moramo raditi onoliko koliko nam se servira zakona, ali istina je da postoji problem u organizaciji rada - rekla je Borzan.
- Da zastupnički radni dan ne završava rano poslijepodne, ovakvo što ne bi bilo ni potrebno - kaže Danijel Srb (HSP). Smatra i da su često na dnevnom redu nepotrebni zakoni, koji zauzimaju vrijeme u proceduri. A zastupnici ionako nemaju pravo žaliti se na tempo rada kad su u prvih šest mjeseci zasjedali “čak” 50 dana. Uzme li se u obzir da im je mjesečna plaća oko 16.000 kuna, znači da za svaki radni dan u sabornici dobiju dnevnicu od 1920 kn. Čelnik SDP-a Milanović i za to ima opravdanje:
- Zastupnički posao je specifičan. Naš rad građani vrednuju na izborima, ali sigurno ne po tome koliko je tko sati sjedio u klupama da bi ih se vidjelo na televiziji - kazao je Milanović, koji se svojedobno žalio da ne sjedi u klupi jer ga bole prepone.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • eurodiesel 12.07.2010.

    Ubiše se od posla, jadni...može ih sramota bit sve zajedno...mlate praznu slamu danima a pinkica sjeda svaki mjesec dobra!!! A glupi narod, glupi narod se ispradava sam sa sobom...rugamo se jedni drugima...sramota bit ovo, sramota radit ono...zidar, poštar, kuhar, konobar, policajac, medicinska sestra...sve kao sramota bit.....ma mene bi bilo sramota bit saborski zastupnik i primat 20 000 kuna za mlaćenje prazne slame!!!

  • Win32 12.07.2010.

    Tu njihovu zgradu treba srušit. Em se ne isplati u nju ulagat, em je uvijek poluprazna.

  • gefufna 12.07.2010.

    sram vas i stid bilo. pošten čovjek crnči od jutra do sutra, savija kičmu i kopa po kontejnerima da mu djeca mogu koliko-toliko normalno živjeti, a bagra u saboru jadikuje. ne daj Bože da im bude što im ispaćeni narod želi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare