To je to što me zanima!

Saborski zastupnik Moharić je osuđen na 10 mjeseci uvjetno

SDP-ov zastupnik osuđen je jer je kao načelnik nezakonito isplaćivao stimulacije općinskim zaposlenicima. Tvrdi da je samo provodio odluke Poglavarstva
Vidi originalni članak

Mario Moharić, SDP-ov saborski zastupnik i načelnik općine Goričan, nepravomoćno je u četvrtak osuđen na 10 mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine, jer je kao načelnik nezakonito isplaćivao stimulacije općinskim zaposlenicima. Zbog zastare oslobođen je optužbe da je bez procjene Porezne uprave i mimo tržišne cijene 2006. godine prodao općinski stan, javlja vecernji.hr.

– Žalit ću se na presudu jer sam proglašen krivim iako je odluku o isplati stimulacija i uvećanih plaća donijelo Poglavarstvo, dakle kolektivno tijelo. Ja sam kao načelnik provodio samo odluku Poglavarstva – kaže Moharić, koji je, dodao je, iznenađen brzim tijekom sudskog postupka. 

Suđenje na Općinskom sudu u Čakovcu počelo je 7. veljače, a danas su tužiteljstvo i obrana iznosili završne riječi. Moharić je bio prvi zastupnik u ovom sazivu kojemu je oduzet zastupnički imunitet, a kaznene prijave protiv njega podnijeli su, kazao je, vijećnici HDZ-a. Optužen je za kaznena djela protiv službene dužnosti i nesavjestan rad.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • vlxp 11.12.2012.

    Ljudi,što tolko napadate čovjeka;zar ne čitate što govori:NiJE KRIV jer je provodio odluke Poglavarstva.Po analogiji takvom sudskom presudom Mohariću sljedi puno krupnije suđenje(i zatvor) samo ukoliko državno odvjetništvo pokrene istragu o ukupnom radu "Poglavarstva"

  • andi_1 18.05.2012.

    Mene samo zanima, tko je i tko će i dal će uopće netko od tih osuđenih vratit državi pare, koje su tak bestidno pokrali i trošili ??

  • BerryDarling 18.05.2012.

    Kako volim vidjet ovakve kazne 10 mjeseci uvjetno, i to kod nas tako ide kad opljačkate mjenjačnicu ili banku i ukrade nekoliko desetaka tisuća kuna dobijete 3-4 godine zatvora, a kad ukradete milijune onda dobije 5-10 mjeseci uvjetno, kakav debilizam to je strašno . . .

Komentiraj...
Vidi sve komentare