To je to što me zanima!

SAD će Azru Bašić izručiti BiH, sumnjiče ju za ratne zločine

Azra Bašić (53) je rođena u Hrvatskoj,a živi u američkoj saveznoj državi Kentucky. BiH ju sumnjiči da je sudjelovala u mučenjima i ubojstvima Srba iz Dervente 1992.
Vidi originalni članak

Sudac Saveznog suda u Kentuckyju odlučio je da nema zapreka izručenju hrvatske državljanke Azre Bašić Bosni i Hercegovini, gdje je se sumnjiči za ratne zločine nad Srbima 1992. 

Azru Bašić (53), koja je rođena Hrvatskoj i živi u američkoj saveznoj državi Kentucky, sumnjiči se za sudjelovanje u mučenjima i ubojstvima Srba iz Dervente, od travnja do lipnja 1992. Prema iskazima 26 svjedoka koje su sudu dostavili tužitelji Azra Bašić je sama ubila jednog zatočenika i zlostavljala druge zatočene u logorima na području Dervente tako da ih je prisiljavala da piju ljudsku krv i benzin, te ih tjerala da kleče na razbijenom staklu. 

Iako je sudac ocijenio da su dokazi koje je prikupilo tužiteljstvo BiH uvjerljivi te da nema zapreka izručenju, konačnu će odluku ipak  donijeti Ministarstvo unutarnjih poslova SAD-a. 

Azru Bašić su uhitili u ožujku prošle godine na temelju tjeralice iz BiH od 2006. godine. Ona ju SAD-u živi već duže vrijeme pod različitim imenima.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • anana 03.08.2012.

    zna se sta je zlocin nema opravdanja ni za koga

  • branko87654 29.07.2012.

    I onda kazu da su srbi radili zlocine,pa ja nemogu vjerovat.Uvjek sam govorio da su srbi napadnuti..

  • Šakal_1 29.07.2012.

    Jbt,ovi podijelili putovnice najvecim manijacima i primitivcima...Da je Tesla danas ziv vjerovatno bi ga odbili sa zahtjevom za putovnicom i drzavljanstvom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare