To je to što me zanima!

Ugušili ga policajci: 'Istraga o Georgu nam je glavni prioritet'

Floyd (46) umro je u ponedjeljak. Njegov susret s policijom snimio je prolaznik. Na snimci je Floyd ležao licem na tlu, imao je lisice, molio za pomoć i ponavljao da ne može disati prije nego što se prestao micati
Vidi originalni članak

Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je u četvrtak da je istraga o odgovornosti policije za smrt Afroamerikanca Georga Floyda 'glavni prioritet' nakon dva dana prosvjeda u Minneapolisu zbog policijske brutalnosti. 

FBI provodi veliku istragu o tome jesu li policajci umiješani u slučaj prekršili savezne zakone, priopćilo je ministarstvo pravosuđa. 

Priopćenje je odgovor na drugi dan prosvjeda u Minneapolisu zbog smrti Afroamerikanca. U videu koji se širi društvenim mrežama Floyd je pokušavao doći do zraka dok mu je policajac bijelac koljenom prikliještio vrat.

Floyd (46) umro je u ponedjeljak. Njegov susret s policijom snimio je prolaznik. Na snimci je Floyd ležao licem na tlu, imao je lisice, molio za pomoć i ponavljao da ne može disati prije nego što se prestao micati.

OD KORONA VIRUSA Amerikanci premašili 100.000 umrlih: Više nego i u ratovima

Drugi dan prosvjeda popraćen pljačkom i vandalizmom započeo je nakon što je gradonačelnik Minneapolisa Jacob Frey pozvao tužitelje da podnesu kaznenu prijavu protiv policajca koji je Floyda pritiskao koljenom.

Žrtvin brat Philonise Floyd rekao je u četvrtak za CNN da je "umoran od gledanja kako crnci umiru" i da razumije bijes ljudi, ali ih je pozvao na miran prosvjed. 

- Želim da policija postupi ispravno i počne raditi svoj posao kako treba jer nisam to još vidio - rekao je Floyd. 

- Želim pravdu, samo želim pravdu - dodao je jedva susprežući suze. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • user_31670 30.05.2020.

    Ima li taj murjak djecu?

  • 28.05.2020.

    doživotna drotovima koji ubijaju

  • ZEUS_4 28.05.2020.

    Najbolja kazna za ovog ubojicu je da ga osude na dozivotni zatvor i da ga posalju u neki s najvecim brojem crnaca tako da ima ugodan zivot do kraja njegovog zivota. Oni ce ga pripaziti i cuvati tako da mu nista ne fali. Takodjer vec je objavljeno njegovo ime pa ako je ozenjen i ima djecu neka samo dragi Bog pomogne toj zeni i djeci. Definitivno osveta dolazi za tako neljudski cin ubojstv. pojedini bolesnici ne mogu da shvate da su i crnci ljudska bica i mi kao bjelci nismo neka visa rasa, svi smo jednaki u ovom zivotu, a dok god pojedini budu rasudjivali ljude po boji koze, religiji, nacionalnosti nikada nece biti mira na Zemlji. Mogu samo reci sramota kako je taj bolesni idiot ugusio jedan zivot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare