To je to što me zanima!

SAD kreće s cijepljenjem idući tjedan, prvi na redu zdravstveni djelatnici i stariji građani

SAD je po žurnom postupku odobrio Pfizerovo cjepivo, u ponedjeljak kreću s cijepljenjem zdravstvenih djelatnika i starijih građana
Vidi originalni članak

SAD je po žurnom postupku odobrio Pfizerovo cjepivo protiv korone, a cijepljenje kreće već u ponedjeljak. 

 - Doze cjepiva kompanije Pfizer i njezina partnera, njemačkog BioNTecha, za koje je odobrenje američka regulatorna agencija izdala u petak, bit će distribuirano na 145 lokacija u ponedjeljak - rekao je general Gustave Perna.

Ostalih 635 lokacija za isporuke koje su izabrale američke savezne države i teritoriji doze će dobiti u utorak i srijedu, rekao je. 

ODOBREN PFIZER Amerika kreće s masovnim cijepljenje protiv korona virusa: 'Ovo je bez presedana...'

Američki regulatori nastoje uvjeriti Amerikance da rekordno brz postupak odobrenja cjepiva nije proveden na štetu sigurnosti.

- Radili smo brzo zbog žurnosti izazvane pandemijom, a ne zbog bilo kakvog vanjskog pritiska - rekao je povjerenik Agencije SAD-a za hranu i lijekove Stephen Hahn na konferenciji za medije ranije u subotu

SAD je u petak navečer odobrio izvanredno žurno korištenje cjepiva za starije od 16 godina. Po kliničkim ispitivanjima cjepivo je 95 posto učinkovito u sprječavanju covida-19.

To je prvo odobreno cjepivo u SAD-u, gdje je uslijed zaraze koronavirusom umrlo 295.000 ljudi. Britanija, Kanada i tri druge zemlje već su odobrile cjepivo američkog Pfizera i njegova njemačkog partnera  BioNTecha.

KORAK DO DOZVOLE Nadzorni odbor predlaže da FDA u SAD-u odobri cjepivo Pfizera

Očekuje se da prvih 2,9 milijuna doza iz Pfizerovih tvornica izađe idućih dana.

U prvom valu cijepljenja u prosincu glavni primatelji trebali bi biti zdravstveni djelatnici i stariji građani, a u siječnju će se za cijepljenje moći prijaviti i druge kategorije građana.

U ponedjeljak će među prvima, kako doznaje Hina, biti cijepljeni pripadnici oružanih snaga SAD-a koji su u velikom broju dobrovoljno pristali na cijepljenje.Vlasti kažu da bi do travnja cjepivo trebalo biti široko dostupno.

Američka Savezna agencija za zrakoplovstvo (FAA) je u subotu objavila da je odobrila Pfizerovo cjepivo za cijepljenje pilota i kontrolora zračnog prometa.  

Ta regulatorna agencija je rekla da piloti i kontrolori letova ne smiju letjeti ili raditi 48 sati nakon cijepljenja. FAA je objavila da će 'pratiti odgovor pacijenata na cjepivo Pfizer-BioNTecha te da može prilagoditi svoju politiku prema potrebi kako bi zajamčila sigurnost zračnog prometa'.  

Broj ukupno zaraženih covidom-19 bi idućih dana u Sjedinjenim Državama trebao dostići rekordnih 16 milijuna a broj umrlih uslijed zaraze tom bolešću približava se 300.000.

 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • gorki01 13.12.2020.

    marasella..Pa ,ako i krene dalje ovako zar je teško samo zaspati prije nego te dogvate tim cjepivom"nije"..znamo kaj nam je raditi ,ako krene u tom smjeru sve.I dalje sam pobornik ovoga i ja kažem samo Ne Hvala.

  • ZAGYTESLA 13.12.2020.

    Cujepiva koja se moraju držati na 70 .C. Možemo samo zamisliti kaj to znači...dakle to kad uđe u vas možete jedino ići na 70.C u protivnom budete poćeli venuti.Svatko odlučuje sam za sebe pa ono.****Iz*Vo*Li*Te****

  • mrkimrle 13.12.2020.

    Samo pratite vijesti ali ne ove koje vam se serviraju već one koje iscure i maknu ih .Naravno tko stigne vidjeti .Mislim da može svatko pohvatati ono što iscuri i miče se a ako ne uspiju maknuti pišu da su teorije zavjere,,,Vidimo već reakcije na cijepiva na sve strane .Dosta toga sakrivaju da ne bi napravili paniku ,a dosta toga curi u javnost.Ovo što znamo nije ono što su oni htjeli da znamo ,već je iscurilo i nisu mogli maknuti da se ne zna.Ljudi obzirom da vise po mrežama samo uporni i sa mozgom pohvataju neke konce.Dok mnogi nemaju pojma o ničemu i samo slijepo vjeruju medijima i ono što im se servira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare