To je to što me zanima!

SAD mora prestati pritvarati migrante i razdvajati obitelji

Većina onih koji u SAD ulaze preko južne granice dolaze iz Guatemale, Hondurasa i El Salvadora, država u kojima vlada nasilje, što bi im moglo omogućiti pravo na međunarodnu zaštitu
Vidi originalni članak

Ujedinjeni narodi su u utorak pozvali Sjedinjene Države da prestanu pritvarati nelegalne migrantske obitelji i razdvajati djecu na svojoj južnoj granici, istaknuvši kako je to protivno zakonu. 

- Sjedinjene Države trebaju odmah zaustaviti svoju praksu razdvajanja obitelji i kriminaliziranja nečega što bi u najgorem slučaju trebao biti administrativan prekršaj - nelegalni ulaz ili boravak u SAD-u -  istaknula je glasnogovornica Ujedinjenih naroda za ljudska prava Ravina Shamdasani. 

Većina onih koji u SAD ulaze preko južne granice dolaze iz Guatemale, Hondurasa i El Salvadora, država u kojima vlada nasilje, što bi im moglo omogućiti pravo na međunarodnu zaštitu, dodao je glasnogovornik UN-ove agencije za izbjeglice William Spindler. 

- Pritvaranje mora biti posljednje rješenje - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Usora1 05.06.2018.

    opet je orban u pravu, on niti pritvara niti razdvaja. co'ek ih lijepo skupi i obiteljski isprati....

  • Blokirani Batina 05.06.2018.

    Evo neka UN onda donese rezoluciju o ukidanju svih granica i da svatko moze gdje hoce bez da ikoga pita za dozvolu, pa da vidimo kako ce to funkcionirati :))

  • MarijanGrdašić 05.06.2018.

    Na kraju će SAD ukinuti i humanitarne organizacije i protjerati ih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare