To je to što me zanima!

SAD: Napredovanje Rusije gotovo potpuno zaustavljeno

Prema navodima dužnosnika, nema znatnog napretka ruske vojske u Kijevu te su oružane snage zaustavljene kod zračne luke u Hostomelu sjeverozapadno od prijestolnice
Vidi originalni članak

Rusko napredovanje u Ukrajini gotovo je potpuno zaustavljeno, uglavnom zbog ukrajinskog otpora, prema riječima dužnosnika američkog ministarstva obrane koje u ponedjeljak prenosi BBC.

Prema navodima dužnosnika, nema znatnog napretka ruske vojske u Kijevu te su oružane snage zaustavljene kod zračne luke u Hostomelu sjeverozapadno od prijestolnice.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Dodao je da se konvoj od 50 do 60 vozila kreće prema Izjumu, gradu sjeveroistočno od Harkiva.

VIDEO: U PROGRAMU UŽIVO Sabotaža na ruskoj televiziji: Aktivistica voditeljici iza leđa vikala: "Zaustavite rat..."

No zasad ništa ne upućuje na to da se ruska vojska osnažuje streljivom ili vojnicima, kazao je.

Dužnosnik je također kazao da u vojnoj bazi u ukrajinskom gradu Javorivu blizu granice s Poljskom, u kojemu je tijekom vikenda u ruskom napadu ubijeno najmanje 35 ljudi, nije bilo američkog vojnog osoblja, ugovornih djelatnika niti civilnih radnika američke vlade.

Paket vojne pomoći u iznosu od 350 milijuna dolara stigao je u Ukrajinu tijekom vikenda, no dodatnih 200 milijuna dolara za obranu još nije poslano, kazao je dužnosnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Segregacija 15.03.2022.

    Ne samo da su zaustavljeni, već su nadomak Moskve 🤭

  • Lui 14 15.03.2022.

    SAD ratuje u Ukrajini od prvog dana. Zelenski židov postavljen od njih tako da bi po njima bile apsurdne postavke za nacizam. 

  • Poglavica™® 14.03.2022.

    SAD... oborili svjetski rekord u 4 discipline 1.propa gan da i gluma2.okupacija nevoisnih država te rušenje istih3.neviđeno bježanje (traktorijada) avionada 4.potpirivanje nestabilnosti .

Komentiraj...
Vidi sve komentare