To je to što me zanima!

SAD: 'Nismo protiv razmjene teritorija Kosova i Srbije'

Savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton komentirao je pregovore o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Kaže da se neće protiviti razmjeni teritorija između dvije zemlje
Vidi originalni članak

- SAD se neće protiviti mogućem sporazumu o razmjeni teritorija između Kosova i Srbije u okviru konačnog rješenja o statusu tog područja - izjavio je u petak u Kijevu američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton.

- Ako Kosovo i Srbija zaključe sporazum koji zadovoljava obje strane, mislim da će SAD to nedvojbeno podržati - kazao je Bolton.

- Naše stajalište, stajalište SAD-a, je da ako dvije strane zaključe sporazum - a mi ne isključujemo teriorijalnu prilagodbu - nije na nama da se o tome izjašnjavamo. Mi se nećemo protiviti - pojasnio je Bolton.

Beograd i Priština upravo su ponovo započeli dijalog o konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa. Srbija i dalje odbija priznati neovisnost svoje bivše pokrajine proglašene 2008., a koju je priznalo više od 110 zemalja, među kojima SAD i 22 od 28 članica EU-a.

Glavni kamen spoticanja u odnosima dviju zemalja je status zona na sjeveru Kosova u kojima živi srpska manjina.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • srecko64 01.09.2018.

    BRAVO AMERICA !

  • 25.08.2018.

    Zanima me samo moja zemlja i da konačno od te Hobotnice napravimo salatu.

  • DamTi18cm 25.08.2018.

    Ameri samo siju mir oko svijeta. Brane domovinu. Rusi su neprijatelji br.1.

Komentiraj...
Vidi sve komentare