To je to što me zanima!

Drama u Atlantiku: Amerikanci spasili ozlijeđenog Hrvata (55)

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatskog pomorca (55), kojem je odsječen dio prsta, evakuirali su helikopterom s tankera Orange Wave koji je plovio iz Brazila u New York te su ga odvezli u bolnicu
Vidi originalni članak

Američka obalna straža je u petak evakuirala ozlijeđenog hrvatskog pomorca (55) s broda na Atlantiku, 200 nautičkih milja od obale Sjeverne Karoline, javlja lokalna TV postaja 13WVEC

Hrvata su odvezli u bolnicu. Helikopter obalne straže MH-60 Jayhawk je usprkos jakom vjetru i valovima uspio spustiti košaru i spasioca na palubu broda Orange Wave i evakuirati Hrvata kojem je bio odsječen dio prsta. U tome im je pomogla i posada transportnog zrakoplova C-130 Hercules, koja je davala podršku u komunikaciji.

- Ovo je bio težak slučaj. Glavna briga nam je bila pronaći pravu ravnotežu i dovršiti posao - rekao je jedan od spasioca, časnik s helikoptera Ian Kesterson. Dolaskom do tankera spustili su u vodu plivača koji je pomogao s podizanjem pomorca u košari. Prebacili su ga u bolnicu Sentara Norfolk General u Norfolku (Virginia). Vlasti su izvijestile da je riječ o povredi na radu.

Brod Orange Wave je plovio iz Brazila u New York, a prevozio je sok naranče. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • malaysia 19.01.2012.

    zamisli, dio prsta,. haha, i drama, ja odrezao isto dio motornom, i cekao u čk na hitnoj 6 sati,,, e to je bila drama

  • Denis_p 19.01.2012.

    Opet drama. Jučer u zraku danas na Antlantiku. U biti su prevezli jednog ozlijeđenog čovjeka s broda u bolnicu pri otežanim vremenskim uvjetima. Nije to evakuacija.

  • iskreni 2 19.01.2012.

    Uff, dobro da nije iskrvario, ovo je skoro gori događaj od Coste Concordie, o kojoj bi se moglo više pisati, nego li o ovim glupostima.Koga zanima da li je nekome skoro odsječen prst i da li su ga spasili Ameri, Španjolci, ili....pa takve stvari se dnevno dešavaju posvuda.... možda ne Hrvatima nego....!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare