To je to što me zanima!

SAD odaje počast poginulima u terorističkim napadima 9/11

Komemoracije u New Yorku i Pentagonu počet će minutom šutnje za stradale i prikazivanjem najstrašnijih trenutaka napada 11. rujna 2001. Poginulo je 3.000 ljudi
Vidi originalni članak

Amerikanci pripremaju komemoraciju za gotovo 3.000 poginulih u napadima Al'Qa-ide i obilježavaju 12. godišnjicu napada na New York i Washington.  Teroristi su tada, 11. rujna 2001. godine, oteli dva zrakoplova te ih usmjerili prema zgradama Svjetskog trgovačkog centra i Pentagona. 

Komemoracije u New Yorku i Pentagonu počet će minutom šutnje za stradale i prikazivanjem najstrašnijih trenutaka napada. Muzej 9/11, čija je izgradnja uskoro gotova na mjestu gdje je nekad stajao WTC. 

Predsjednik SAD-a Barack Obama će u Pentagonu prisustvovati na privatnoj ceremoniji s tajnikom obrane Chuckom Hagelom i predsjednikom Združenog stožera Martinom Dempseyjem. Nazočit će i obitelji poginulih u napadu. 

Iz Bijele kuće su objavili kako predsjednikov tim za nacionalnu sigurnost poduzima sve potrebne mjere kako bi spriječio povezane napade na obilježavanju 12. godišnjice napada 9/11. 

U srijedu je i prva godišnjica terorističkog napada na veleposlanstvo SAD-a u Bengaziju u Libiji kada je ubijen veleposlanik Christopher Stevens i još troje američkih diplomata, piše Voice of America

>>> Sve o napadu na New York i Washington čitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 97

  • OdbjegliPacijent 12.09.2013.

    što siješ to češ i brati... kako su ovi ameri sijali slabo su i obrali plodove zla

  • bmakaveli 12.09.2013.

    Strašno, baš im je idealno došao 11.rujna da ponovo podsjete svoj jadni, napaćeni narod na nepravdu i zlo što im je nanio taj strašni i zli "bliskoistočni agresor".I to baš igrom slučaja sad kad SAD treba izvršit još jednu invaziju. Sramota za ljudski rod. Dođe ti da se zapitaš, dokad će ostatak svijeta to trpiti?! I dokad će skrštenih ruku gledati te ratne zločince koji pod krinkom dobrih namjera ubijaju i ugnjetavaju nevine. A sve za još malo kapitalističkog izrabljivanja. Puj...mater im j...m!!!

  • SkoroSveznalica 11.09.2013.

    gledao dokumentarce razno razne... onak, u zgradi sve spaljeno, ali oni uspjeli pronaći osobnu jednog od otmičara...ma da... onak, sve okolo spaljeno, vidi se samo ime prezime i slika...realno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare