To je to što me zanima!

SAD povlači svoje vojnike iz Sirije? 'Trump to već dugo želi'

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, SAD-om predvođena koalicija protiv ISIS-a izvela je više stotina zračnih i artiljerijskih napada protiv te organizacije u Siriji
Vidi originalni članak

U tijeku su planovi za potpuno i rapidno povlačenje američkih vojnika iz Sirije, rekli su neimenovani američki obrambeni dužnosnici za CNN. Jedan od dužnosnika rekao je da američki predsjednik Donald Trump već dugo želi povući vojsku iz te zemlje. 

SAD trenutno na terenu u Siriji ima oko 2000 vojnika, koji primarno obučavaju lokalne snage za borbu protiv ISIS-a. Također imaju i svoje snage u Iraku koje su u slučaju nužde spremne napasti Siriju. 

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, SAD-om predvođena koalicija protiv ISIS-a izvela je više stotina zračnih i artiljerijskih napada protiv te organizacije u Siriji. Neki su izvršeni iz Iraka, gdje SAD ima više od 5000 vojnika.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • patagonija1 20.12.2018.

    Kao i njegova americka politika, bude to 100% trumpsparentno

  • Usora1 19.12.2018.

    bojim se da ste svoje ostavili na cjedilu....tko bi rek'o i tko bi se nado.....

  • Cerberus 19.12.2018.

    Čini se meni da Rusi nisu popustili pritiscima pa je to ubrzalo ovu odluku. Da nema Rusa još bi mi gledali kako bradonje odrubljuju glavu djeci. Vi pobijedili? Do pobjede ste sposobni doći jedino ako bombardirate farmere koji se još uvijek brane kremenjačom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare