To je to što me zanima!

SAD priznao dio odgovornosti za napad na vojnike Pakistana

Američko ministarstvo obrane izrazilo je sućut pakistanskom narodu i obiteljima ubijenih i ranjenih vojnika. Priznali su da su napali došlo zbog pogrešnih podataka
Vidi originalni članak

Američka je vojska priznala dio odgovornosti za napad na pakistanske snage uz granicu s Afganistanom koji se dogodio krajem studenog, a u kojem su poginula 24 pakistanska vojnika.

Američko ministarstvo obrane objavilo je kako je istragom utvrđeno da su američke snage djelovale u samoobrani, nakon što je na njih pucano, te kako nije bilo namjere gađanja pakistanskih snaga. Međutim, priznaju da je do sukoba došlo zbog nedostatka informacija i pogrešnih podataka o smještaju pakistanskih snaga, što je pak uzrokovano lošom koordinacijom između američkih i pakistanskih časnika.

Ministarstvo je izrazilo duboku žalost zbog poginulih ljudi i sućut pakistanskom narodu, vladi i obiteljima ubijenih i ranjenih vojnika.

Podsjetimo, incident je naišao na žestoke kritike u Pakistanu, gdje su građani organizirali protuameričke prosvjede. General bojnik Ishfaq Nadeem ustvrdio je da je riječ o namjernom činu agresije NATO-a te kako su njihove snage nastavile pucati i nakon što su obaviještene da zapravo napadaju Pakistance.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Superteška 23.12.2011.

    Nëse ju e dini këtë ju mund të lexoni si pirja e duhanit e mia.

  • Madwolf 23.12.2011.

    Priznali dio odgovornosti !? A tko je još kriv osim njih? Ameri jedva čekaju da negdje isprovociraju rat pa da se onda tamo igraju mirotvorca.

  • Ilirac 22.12.2011.

    Pa i treba napasti ona necivilizirana drustva u kojima se ženu polijeva kiselinom ili joj se reže ruka za i najmanju grešku.Zivila Amerika,penicilin za totalitarne i kriminalne režime.

Komentiraj...
Vidi sve komentare