To je to što me zanima!

SAD same u Vijeću sigurnosti oko širenja židovskih naselja

Vijeće sigurnosti dalo je priliku SAD-u da podupre zajedničku rezoluciju no to nije učinjeno. Zato se su ostale članice u četiri izjave usporotivile židovskim naseljima
Vidi originalni članak

Osim SAD-a, sve su članice Vijeća sigurnosti UN-a u srijedu izjavama objavile mišljenja u kojima se protive planovima Izraela o širenju židovskih naselja oko Jeruzalema, piše Reuters

Indijski veleposlanik pri UN-u Hardeep Singh Puri rekao je da su četiri odvojene izjave koje potpisuju skupina nesvrstanih država, četiri članice EU-a te Kine i Rusije, Plan B nakon što je postalo jasno da će SAD staviti veto na rezoluciju koja je pravno obvezujuća.

- Konzultacije o rezoluciji održane su među članicama Vijeća i učinjen je pokušaj da se vidi hoće li se 15. članica prilagoditi. Međutim, kada smo zaključili da se to neće dogoditi, prešli smo na Plan B, da članice Vijeća izađu individualno ili po skupinama sa svojim izjavama - rekao je Puri. 

Vijeće sigurnosti nastavilo je razgovore o donošenju rezolucije kojom bi se osudilo izgradnju naselja, nakon što je Izrael prošlog mjeseca objavio da će izgraditi 3000 kuća na Zapadnoj obali i istočnom Jeruzalemu, na području koje Palestinci zajedno s Gazom žele za svoju buduću državu. Ubrzo je postalo jasno da SAD ne želi poduprijeti rezoluciju pa su ostale članice, u četiri odvojene skupine, osudile taj izraelski potez.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • WOMANIZER 20.12.2012.

    od sto glasa, glasa čuti nije!

  • sulejman_veličanstveni 20.12.2012.

    mudrijaši samo donose kojekakve rezolucije a nedužni narod se svaki dan ubija

  • lolita 29 20.12.2012.

    Pa vidi se ko se uvijek zalaže za nepravdu!!!!! pametnome dosta

Komentiraj...
Vidi sve komentare