To je to što me zanima!

SAD: Senat je odobrio 787 milijardi dolara pomoći

Paket predviđa niz poreznih olakšica i povećanje javne potrošnje, te očuvanje ili stvaranje 3,5 milijuna radnih mjesta tijekom iduće dvije godine
Vidi originalni članak

Američki Senat odobrio je u petak navečer 787 milijardi dolara vrijedan paket potrošnje i poreznih olakšica za spas posrnulog gospodarstva, te ga poslao predsjedniku Barack Obami na potpisivanje nakon čega će stupiti na snagu.
Senat je paket izglasao s 60 glasova za i 38 protiv, nakon što je istog dana izglasan u Predstavničkom domu Kongresa sa 246 glasova za i 183 protiv. Ni jedan republikanac u Predstavničkom domu nije glasovao za paket i time je propala široka dvostranačka podrška kojoj se nadao Obama.
Paket predviđa čitav niz poreznih olakšica i povećanje javne potrošnje, te očuvanje ili stvaranje 3,5 milijuna radnih mjesta tijekom iduće dvije godine, kao i unapređenje infrastrukture, energije, zdravstvene skrbi i obrazovnog sustava.
Obama je prilikom obraćanja poslovnim čelnicima u Bijeloj kući nazvao stimulativni paket kamenom temeljcem svojih planova gospodarskog oporavka "te šansom generacije da postupi odvažno i pretvori nevolju u mogućnost".

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare