To je to što me zanima!

SAD Srbiji uvode sankcije ako ne izruče Kovačevića?

Miladin Kovačević (21) početkom svibnja pretukao je i teško ozlijedio svog američkog kolegu Bryana Steinhauera u baru sveučilišta
Vidi originalni članak

Američko pravosuđe sumnjiči srbijanskog državljanina Miladina Kovačevića za teško premlaćivanje kolege sa sveučilišta Binghamton. Kovačević je nakon puštanja iz pritvora uz jamčevinu pobjegao iz SAD-a i nije se pojavio na saslušanju 1. kolovoza. Zbog toga će američki senator Charles Schumer zatražiti od Kongresa uvođenje sankcija Srbiji ako ta zemlja i dalje ne bude surađivala u slučaju Kovačević, objavila je u utorak srbijanska agencija Beta.
- Trenutačno proučavam koju bi pomoć bilo najefikasnije ukinuti kako bi se izvršio maksimalan pritisak. To ću učiniti u rujnu - rekao je Schumer za lokalnu televiziju News 10. Osim Schumera, "ozbiljnim posljedicama" Srbiji je zaprijetila i demokratska senatorica Hillary Clinton. Miladin Kovačević (21) školovao se i igrao košarku u SAD-u. Početkom svibnja pretukao je i teško ozlijedio svog američkog kolegu Bryana Steinhauera u jednom baru sveučilišta u Binghamtonu na sjeveru države New York, nakon čega je Steinhauer pao u komu. Uhitili su ga i odredili mu jamčevinu od 100.000 dolara. Iz zatvora je pušten 6. lipnja, nakon što je predao putovnicu, a srbijanski vicekonzul Igor Milošević platio jamčevinu. Prijetila mu je u SAD-u kazna do 25 godina zatvora u slučaju da bude proglašen krivim, a 10. lipnja je, uz korištenje privremene putovnice, koju mu je navodno izdao Generalni konzulat Srbije u New Yorku, napustio SAD. Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić je rekao da srbijanski ustav ne dopušta izručenje srbijanskih državljana drugim zemljama.
- Nećemo biti zadovoljni dok se Kovačević ne vrati u SAD i ne izađe pred lice pravde - dodao je senator Schumer.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare