To je to što me zanima!

'SAD uskoro povlači vojsku iz Sirije. Sve ćemo uzeti ISIL-u'

Predsjednik Trump je u Ohiju pohvalio američku vojsku u borbi protiv boraca grupe Islamska država, dodajući da su Sjedinjene Američke Države pri samom kraju te borbe
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da će se američke snage uskoro povući iz Sirije, javlja CNN.

"Uskoro ćemo napustiti Siriju. Taj trenutak veoma je blizu. Neka se drugi ljudi više pozabave tom zemljom. Sto posto ćemo imati kontrolu nad onim što nazivaju 'kalifatom'. Sve ćemo im uzeti nazad (iz ruku ISIL-a)", rekao je Trump u obraćanju na skupu u saveznoj državi Ohio.

Pohvalio je američku vojsku u borbi protiv boraca grupe Islamska država, dodajući da su Sjedinjene Američke Države pri samom kraju te borbe.

State Department nema saznanja o novim odlukama

Trumpova izjava iznenadila je i Pentagon i State Department. Glasnogovornik Pentagona rekao je novinarima da sva pitanja upute Bijeloj kući, a glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert izjavila je da nema saznanja o novim odlukama.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • stari mudrac 30.03.2018.

    onda će isil izgubiti! ako ćeš im sve uzeti natrag, znači da ono kaj imaju imaju zato jer si im prije dao. a kad su "forumski ratnici" ( pa i ja!) pisali kako je amerika glavni sponzor isila, uredno su blokirani i brisani komentari.

  • Frog_Pepe 30.03.2018.

    Trump kaže da napuštaju Siriju - nisam siguran da vjerujem, ali Židovi su jako ljuti :D

  • Voltaire_ 30.03.2018.

    Gospodo, ljubimci USA i alijanse..nije vam lako i ne izmisljajte toplu vodu. Ovo se zove pusina politike USA i njihovih djihadista. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare