To je to što me zanima!

'Sada kad je iz svijeta došao Hrvat, problem je legitimitet'

Sada kada je to postao poslovni čovjek svjetskog glasa, sada kada je iz svijeta došao Hrvat, vrhunski stručnjak, sada je problem legitimitet, napisao je šef HDZ-a
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na kritike da novi mandatar Tihomir Orešković nema legitimitet potreban za sastavljanje vlade.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"NOVI MANDATAR JE USPJEŠAN GOSPODARSTVENIK, TO MU DAJE LEGITIMITET

Dobili smo mandatara. Sada kada je to postao poslovni čovjek svjetskog glasa, sada kada je iz svijeta došao Hrvat, vrhunski stručnjak, sada je problem legitimitet. Mi u HDZ-u znamo da nije problem to već činjenica što su HDZ, Domoljubna koalicija i Most dogovorili mandatara. 

Legitimitet mu daju njegova stručnost i Hrvatski sabor. Parlament je predstavničko tijelo u koje građani neposredno biraju svoje predstavnike. Potom zastupnici kao predstavnici naroda izglasavaju povjerenje Vladi. 

Ustav ne propisuje neposredan izbor premijera. Da smo željeli takve izbore valjda bi ih stavili u Ustav. Svako malo zaklinjemo se u parlamentarnu demokraciju, a kad je treba primijeniti onda je neki negiraju".

Idi na 24sata

Komentari 501

  • 779danai4ure 25.12.2015.

    zabrinjavajuće je mnogima šta je uopće i Hrvat!!!

  • pčela 25.12.2015.

    Bune se udbaši i yugoslaveni.

  • kamik 25.12.2015.

    Jadan je onaj narod koji svoje premjere i ministre mora trazit vani...samo sumljivim organizacijama odgovaraju ovako instalirani premjeri na odredjeno bez jasnih obaveza...od Kmarkove kuhinje po struci mozes samo ocekivat rusenje MOSTA nakon sto prijedju rijeku odnosno kriticno razdoblje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare