To je to što me zanima!

Šahtovi začepljeni asfaltom, a sutra novo nevrijeme u Zagrebu

Još se svi dobro sjećaju kako je Zagreb izgledao nakon zadnje poplave, kad su zbog začepljenih šahtova poplavile sve ulice u centru, podrumi, stanovi...
Vidi originalni članak

U zagrebačkoj Haulikovoj ulici gotovi su radovi na obnovi asfalta i iscrtavanje parkinga, no dio šahtova ostao je začepljen ili napola prekriven slojem asfalta.

Tek nekolicina šahtova u potpunosti je oslobođena za protok vode. A prema prognozi u srijedu se očekuje značajna promjena vremena s grmljavinskim pljuskovima i jačim nevremenom.

Još se svi dobro sjećaju kako je Zagreb izgledao nakon zadnje poplave, kad su zbog začepljenih šahtova poplavile sve ulice u centru, te podvožnjak u Miramarskoj, blizu Haulikove ulice. 

Poplava je uništila brojne podrumske prostorije, a građani su bili prepušteni sami sebi pa su kvartovski momci u Trnju ušli u prostorije Hrvatskih voda i podigli branu kako bi višak vode otišao u Savu.

Zagreb sutra očekuje novo nevrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Uroš7383 12.08.2020.

    Pun mi k.... više i Zagreba,potresa,poplava i kanalizacije pa Bandića. Kao da se u ovoj državi nigdje ništa ne dešava. Što je nekad bio Beograd sad je Zagreb.Ostalo niš. Mi koji smo daleko od Zagreba kao da smo u drugoj galaksiji.

  • pčela 12.08.2020.

    Kaj se čudite? Tako to rade kumovi.

  • TechExpert 11.08.2020.

    Jucer gledam lika ispred jedne zagrebacke trgovine, nakon sto je izasao iz trgovine, bacio je masku u saht. Kad sam pogledao koliko ih ima unutra, malo je rec da sam bio sokiran! Sigurno je bilo 200-300 komada nabacanih unutra, nije se vidjelo od maski i ostalog smeca. Ne opravdavam manjak investicija i aljkavo odrzavanje sustava odvodnje, ali ljudi moji vecini fali osnovne kulture i kucnog odgoja. Tako neka je zacepljena svaka druga sahta, gdje ce voda oteci kad su kise? Takodjer, neki dan smo cistili odvod u nasoj zgradi, neugodno se iznenadili kad smo vidjeli da nam sustanari bacaju vlazne maramice, plasticne vatene stapice i sl. u odvod, neki cak i komade pelena! I onda je Bandic svima kriv za propust, ja mislim da bi svatko od nas prvo trebao krenuti od sebe i preispitati svoju kulturu i urednost. Isto je i sa smecem i odvajanjem otpada. Nije normalno koliko smo neuredan i primitivan narod, a htjeli bi da je sve savrseno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare