To je to što me zanima!

Sai Baba je kritično, priključili su ga na respirator u bolnici

Duhovnog vođu su primili u bolnicu s respiratornim problemima 28. ožujka. Njegovo stanje se od dolaska cijelo vrijeme pogoršavalo. Priključili su ga na respirator
Vidi originalni članak

Sathya Sai Baba (85), jedan od najpoznatijih indijskih duhovnih vođa, u kritičnom stanju leži u bolnici. Primili su ga u bolnicu s respiratornim problemima 28. ožujka. Priključili su ga na respirator, a njegovo stanje se od dolaska u bolnicu cijelo vrijeme pogoršavalo. 

Liječnici su izvijestili kako mu je vitalni sustav stabilan, ali je još na liječenju. Policija nadgleda prostor ispred bolnice u kojoj je Sai Baba kako se njegovi sljedbenici ne bi počeli okupljati, prenosi The Canadian Press. U ponedjeljak su nastali neredi pred bolnicom jer se pročulo kako je Sai Baba kritično. Sljedbenike su zamolili da se smire te su rekli kako će ih o svemu obavještavati.

Njegovi sljedbenici diljem svijeta rekli su kako mu žele pomoći, a u utorak su u Sri Sathya Sai Institute of Higher Medical Sciences, gdje leži Sai Baba, došli liječnici iz SAD-a. 

Autor nekoliko dokumentarnih filmova o Sai Babi, Drago Plečko, potvrdio je za Jutarnji list kako je Sai Baba na samrti. Kazao je da se govori kako mu je kraj blizu, a neki sumnjaju da je već mrtav. Plečko ističe da se već mjesecima ne događa ništa u njegovom kompleksu te su sve aktivnosti zamrle. Dodaje kako su ga inače fascinirale materijalizacije sai Babe, koje su se pokazale točnima u filmovima koje je snimio. Plečko kaže kako mu se čini da je Sai Baba u posljednjih 15 godina izgubio moć. Kod Sai Babe u Indiji su inače hodočastili brojni poznati Hrvati među kojima su Rajko Dujmić i novinarka Nada Šurjak.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • sairam_1 06.04.2011.

    Dali će Baba živjeti 96 ili 86 nije nikada točno rečeno, no istina je sve o njegovoj budućoj reinkarnaciji, a Plečko je i 2007 i 2008 govorio stvari koje nemaju veze s istinom, baš tada sam svaki put bio dolje i smijao se njegovim izjavama, ali to je njegov način da zarađuje novac i zadovolji svoj otužni ego na ovoj našoj raji.

  • karakteran 06.04.2011.

    ja se grozim bolesnih komentara neznalica koji ovdje postaju s velikom dozom malicioznosti. nemaju pojma tko je sai baba i što čini za svoje sljedbenike koliko prima boli na sebe i tuđih bolesti da bi spasio ljude koji su pošteni i kojima treba njegova pomoć. ništa mu neće biti, svojom žrtvom spasio je još nekoliko života preuzevši njihovu lošu karmu na sebe kako bi im dao prigodu da uče iz života. sai baba će umrijeti u 96. ili 98. godini ne sjećam se točno sada mu je 85 dakle nema brige, materijalizirao je i sliku svog narednog života kada će paziti na novi poredak kojeg će sprovesti krajem ovog. btw, plećko može lupit i ostat živ: sai baba je izgubio moć u zadnjih 15 godina. a plećko gubi pamet odavno pa nikom ništa i kome da se žalim?

  • sairam_1 06.04.2011.

    Današnje izvješće govori o poboljšanju Sai Babinog stanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare