To je to što me zanima!

Salmonela u pljeskavicama proizvođača “Jagodanović”

Riječ je o pljeskavici od mljevenog mesa junetine i svinjetine, proizvođača – Klaonica, proizvodnja i prerada mesa papkara i kopitara “Jagodanović” iz Bartolovaca, na slavonsko-brodskom području
Vidi originalni članak

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da je u pljeskavici od mljevenog mesa junetine i svinjetine utvrđena bakterija salmonela (Salmonella spp.), proizvođača – Klaonica, proizvodnja i prerada mesa papkara i kopitara “Jagodanović” iz Bartolovaca, na slavonsko-brodskom području.

Ministarstvo poljoprivrede nadzor je provelo u sklopu Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla, a kako navode, bakletija salmonela utvrđena je u mesnom pripravku Pljeskavica od mljevenog mesa junetine i svinjetine, a "uzorkovanje je provedeno kod proizvođača – Klaonica, proizvodnja i prerada mesa papkara i kopitara “Jagodanović”, Sv. Bartolovci 37, Bartolovci, odobrenog broja “1102”.

 Proizvod, pljeskavica od mljevenog mesa junetine i svinjetine, 200 g, LOT 110204042017, datuma proizvodnje 04.04.2017., najbolje upotrijebiti do 14.04.2017., prema nalazu veterinarske i sanitarne inspekcije više se ne nalazi na tržištu, priopćila je Hrvatska agencija za hranu.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • alfa romeo stelvio 12.04.2017.

    ha ha nista cudno.. odakle uvozi meso,,, poznati prevarant, manipulator i ucjenjivac jadnih seljaka! a jos i kuka kako nema kvalitetnih majstora, otisli mu za njemacku... naravno, kad ih mizerno placa! jagodanovicu ugledaj se na bebrinku!

  • Papatest 12.04.2017.

    Nije to salmonela u domaćem je to nemoguće,to samo stranci imaju.Možda nisu dobro oprali papke i kopita prije mljevenja

Komentiraj...
Vidi sve komentare