To je to što me zanima!

To ima samo kod nas: Izađu iz dvorišta u BiH i zakorače u EU

Stanari Marulićeve ulice u Metkoviću svakodnevno prelaze granicu s BiH. Dovoljno im je preći s jedne na drugu stranu ulice da bi ušli ili izašli iz Europske unije
Vidi originalni članak

Stanari Ulice Marka Marulića u Metkoviću u džepu stalno imaju putovnice jer svaki puta kad prijeđu ulicu uđu u BiH. Iako ne postoji granična oznaka, stanari jako dobro znaju gdje je granica, piše Deutsche Welle.

- Kada se igram s kćeri stalno prelazim s jedne strane ulice na drugu. A granica je susjedova ograda - objašnjava Davor Dominiković.

U ulici se živi najnormalnije. Jedina je razlika što češće patrolira policija, a stanare često ni ne traže putovnice.

- Idemo po kruh ovdje preko puta u prodavnicu jer nam je bliže. Nas manje-više svi policajci poznaju i svi imamo propusnice, osobne iskaznice... Kad vide 'Marka Marulića' sve im se samo kaže - kazala je Davorova majka Jadranka.

Prema kategorizaciji graničnih prijelaza, ulica ima status prijelaznog mjesta.

- U tom pograničnom području i u Ulici Marka Marulića postavio sam sve stare, iskusne policajce, koji poznaju lokalno stanovništvo. Nisam stavio neke iz Slavonije, koji su došli prije mjesec dana, da ne bi ljude maltretirali. I to ide normalno, sasvim normalno - kazao je Zoran Pulić, načelnik granične policije u Metkoviću.

No, to ne znači da se krijumčari mogu provući kroz ruke policije.

- Krijumčare mi istresamo, pretresamo, oduzimamo im robu, mi imamo svoje evidencije, radi se, zapljenjujemo robu od krijumčara i u Ulici Marka Marulića. Znači, zabrinuti trebaju biti krijumčari, a normalni ljudi neka žive normalno - poručio je načelnik.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • cipelcug_1 22.11.2013.

    pa njima je sjekira u med pala,kad im dojadi eu samo predu cestu i vrate se na balkan :)

  • kamen sa srca 22.11.2013.

    Sigurno je čovjek zapanjen promjenom kada stupi u EU :-).

  • Yassa 21.11.2013.

    kakve države takve i granice smjeh

Komentiraj...
Vidi sve komentare