To je to što me zanima!

Samo za starije od 18 godina: On radi sladoled od viljamovke

Prošle godine sam imao sladoled od kokica. Ovo ljeto sam naglasak stavio na privlačenje roditelja koji dovode djecu u slastičarnicu, priča slastičar iz Baranje
Vidi originalni članak

Svake godine potrudim se imati nešto novo. Tako sam prije nekoliko godina imao sladoled od sira. Prošle godine sam imao sladoled od kokica. Ovo ljeto sam naglasak stavio na privlačenje roditelja koji dovode djecu u slastičarnicu, rekao je Ismet Alija, slastičar iz Baranje.

On je od 1992. do 1997. godine oduševljavao Osječane u kultnoj slastičarnici Ciao Ciao, a od prije nekoliko dana u ponudi svoje belomanastirske Galerije 1 ima sladoled od viljamovke. Odnosno, od rakije od istoimene vrste krušaka. Tako, kaže, ima konačno ponudu i za roditelje. U sladoledu ima alkohola pa se prodaje samo punoljetnima. A za Isu je cijela ta priča samo jedna vrhunska zabava. Jer, tvrdi, “svi će kući otići nasmijani, ali ne i pripiti”.

- Od kugle, pa i dvije, nitko se ne može napiti - tvrdi kreativni Iso. Kuglica stoji četiri kune.

Za pripremu, primjerice, četiri litre sladoleda Iso koristi oko pet decilitara viljamovke. Baza sladoleda je kruška. No sladoled od viljamovke nije jedino osvježavajuće iznenađenje koje Iso priprema svojim gostima. Za nadolazeće Dane vina namjerava gostima ponuditi sladoled od graševine. Tako će, nakon Franje Toljanića, koji je u Vrbniku napravio sladoled od žlahtine, Hrvatska dobiti još jedno vino koje će se nuditi u kornetu.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • lanoszg 29.04.2013.

    Poštovani, počnite pisati s isključenim Caps Lockom kao i svi ostali korisnici na portalu. Hvala unaprijed, Admin.

  • teuta22 20.04.2013.

    Svaka čast za kreativnost :)

  • aaerts 20.04.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare