To je to što me zanima!

Samotestiranja učenika: Škole ne smiju biti poligon za igre u zdravstvenom biznisu

Ako je suditi po reakcijama roditelja te sindikata, kao i po odazivu na cijepljenje, neće se testirati dovoljno učenika da bi najnovija epidemiološka mjera bila učinkovita. I gdje smo onda?
Vidi originalni članak

Samotestiranja učenika koja započinju sljedeći tjedan, nadaju se mnogi u sustavu, zaista će smanjiti prekomjeran broj samoizolacija u školama. Dobro je i to što će cijela stvar trajati samo mjesec dana, ali i što sljedeći tjedan imamo praznike, pa će se svi malo stići oporaviti. No najnovija epidemiološka mjera ima nekoliko ozbiljnih negativnih strana, ako izuzmemo puste milijune kuna, onih pravih, koji se daju za nabavu BAT-ova. Za početak, bilo bi puno bolje da se mjera provodila, primjerice, na početku školske godine ili na početku ovoga polugodišta, kad je nakon blagdana bilo jasno što će se dogoditi u školama. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kako ističu, inzistiralo je od početka godine na uvođenju, ali, eto, sad se došlo na red.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • SAINAS_1 09.02.2022.

    Iako sa za cjepivo i cjepljenje iskreno ne podržavam ova vaša pravila za testiranje djece. Uz sve to vaša kampanja i sama promocija cjepiva totalni je promašaj, zbog toga ste i najgori po broju umrlih. Šta god da trebate napraviti vi to na svoj način totalno uništite.

  • kikooooooooo 09.02.2022.

    Ti brzi testovi su obično sr.. imam neku virozu, idem napraviti test, negativan, napravim još jedan, opet negativan, odem na pcr i tu pozitivan.. znači neispravni su i nisu mjerodavni. Ili se testirajte kako treba ili nemojte nikako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare