To je to što me zanima!

Samoubilački napad u Jemenu: Ubijeno 43 ljudi, 60 ranjenih

IMA I RANJENIH: Samoubojica je aktivirao svoj eksploziv u nedjelju ujutro kad su se vojnici okupili u bazi na sjeveroistoku grada Adena da podignu mjesečnu plaću
Vidi originalni članak

Broj ubijenih vojnika u samoubilačkom napadu u nedjelju ujutro u Adenu, drugome najvećem gradu  Jemena narastao je na 43, a ranjeno je 60 osoba, novi su podaci koje su objavile lokalne i medicinske vlasti. 

Samoubojica je aktivirao svoj eksploziv kad su se vojnici okupili da podignu mjesečnu plaću u bazi na sjeveroistoku Adena, istaknuo je vojni dužnosnik.

Samoubojica se ugurao u gomilu vojnika u bazi al-Solban, smještenoj u četvrti al-Ariš, prije nego što je izveo napad, istaknuto je.

Aden je privremeni grad međunarodno priznate vlade Jemena koja je u egzilu u susjednoj Saudijskoj Arabiji. Vlada se bori uspostaviti kontrolu u gradu dok militanti napadaju njezinu vojsku. 

Nedjeljni napad počinjen je osam dana nakon sličnoga 10. prosinca za koji je odgovornost preuzela Islamska država,  a u kojem je poginulo 48 vojnika okupljenih zbog podizanja plaće.

U četvrtak se Al Kaida u Jemenu ogradila od napada 10. prosinca pripisujući ga "devijantnoj" skupini IS-a koja želi "unijeti razdor" između plemena i Al Kaide.

Al Kaida i IS iskoristili su kaos nastao ratom u Jemenu kako bi proširile svoja djelovanja, posebice protiv vladinih snaga.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Preteznovedro 18.12.2016.

    Eto još kandidata za Europu. Kad će netko več jedamput zbombat Saudijsku Arabiju? Sve zlo potiče odande. Samo što se njih mora poštovat da nebi pustili Američke obveznice u opticaj. Svi ispaštaju zbog potplačenih političara. Europljani najviše. Moramo smislit način kako ih strusit sa vlasti.

  • Sigmund Freud 18.12.2016.

    Ma nek se u konačnici i rokaju samo nek ne dolaze u EU.

  • Aibavhcs 18.12.2016.

    strava jedan samoubojica napravi stravu

Komentiraj...
Vidi sve komentare