To je to što me zanima!

Sanader: Glavaš će doći u Sabor; sud ga nije pustio

Sanader tvrdi da će Branimir Glavaš sigurno doći na konstituirajuću sjednicu iako je Sudsko vijeće Županijskog suda odbilo ukinuti njegov pritvor
Vidi originalni članak

Branimir Glavaš je izabrani zastupnik u Sabor, dobio je poziv za konstituirajuću sjednicu u petak i doći će. To je praksa u svim parlamentima svijeta, pa i u Hrvatskom saboru, izjavio je mandatar Ivo Sanader na potpisivanju koalicijskog sporazuma sa čelnicima zeleno-žute koalicije, prije nego što je Sudsko vijeće Županijskog suda raspravljalo o puštanju Glavaša na sjednicu. Županijski je sud tek oko 15 sati odlučio da neće pustiti Glavaša iz pritvora, no o tom će još jedanput Sudsko vijeće raspravljati u petak, kad bi se Glavaš trebao pojaviti u Saboru. U pritvoru ostaju i ostali suokrivljenici. Glavaševi odvjetnici Ante Madunić i Dražen Matijević na sudu su zahtijevali da se Glavaša pusti iz pritvora kako bi se pripremio za konstituirajuću sjednicu Sabora gdje bi u petak trebao dati prisegu i ponovno postati zastupnik.
- Činjenica da će 11. siječnja postati saborski zastupnik za sada za sud nije relevantna, no sud će po službenoj dužnosti u petak ponovno odlučiti hoće li ga pustiti iz pritvora - kazao je sudac.

SANADER TRAŽI ISTRAGU O FABERU
Sanader je također izvijestio da je zatražio istragu te detaljno izvješće MUP-a za Vladu vezano za snimku na kojoj se pojavljuju Vladimir Faber i Anamarija Getoš. Bivši načelnik osječke policije Vladimir Faber je, prema toj snimci, 29. prosinca od Anamarije Getoš, sestre Gordane Getoš Magdić, optužene za ratni zločin u Osijeku, tražio da nagovori sestru da potvrdi tvrdnje Državnog odvjetništva o Glavaševoj umiješanosti u ratne zločine, a sve u zamjenu za brz izlazak iz zatvora.

STRUČNJACI: GLAVAŠ MORA NA SLOBODU
Ustavnopravni stručnjaci Zvonimir Lauc i Mato Arlović smatraju da Glavaša sud mora pustiti na slobodu i protiv njega obustaviti kazneni postupak čim se konstituira novi saziv Sabora jer mu tad počinje mandat, a time i zastupnički imunitet. No obojica drže da Glavaš nema pravo nazočiti konstituirajućoj sjednici u petak jer je na snazi odluka o skidanju imuniteta iz prošlog saziva Sabora.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • maja_bj 09.01.2008.

    Ti bi Gardy trebao znati da se gradanska prava gube, te dok je pod sudskim procesom, sva njegova sloboda postaje ogranicena. sudski posupak treba biti zavrsen da bi se on mogao vratiti u svoju normalu - pogotovo u saziv Sabora!

  • specnaz 09.01.2008.

    GIDU-NE ZNAM ODAKLE SI I STA SI ,,ALI MALO BI SE TREBA RASPITAT TKO JE BIO GLAVAS ZA VRIJEME RATA,,DA NIJE BILO NJEGA I NJEMU SLICNIH MOZDA TI SADA NE BI MOGA PISAT TAKVE GLUPE KOMENTARE NEGO BI SJEDIO NEGDI I UCIO CIRILICU-MAJMUNE

  • entoni 09.01.2008.

    Šta se točno događa ? Sud, bolnica, zatvor, sabor ?????Može li on to sve ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare