To je to što me zanima!

Sanader i Polančec zasad bez kaznene odgovornosti?

Spoznaje oko ugovora Podravke i OTP banke mogle bi rezultirati poništavanjem ugovora kojim je Vlada omogućila MOL-u upravljanje Inom
Vidi originalni članak

U kojem smjeru ide istraga vezana uz ugovor OTP banke i Podravke istražitelji još ne otkrivaju. Od izvora bliskih državnom odvjetništvu Jutarnji list doznaje da prema tom ugovoru za sada nema elemenata kaznenog djela bivšeg premijera Ive Sanadera i potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.
Posljednja otkrivena karika u aferi Podravka povezala je koprivničku kompaniju i Inu. Navodno u jednoj klauzuli ugovora stoji da će Podravka, ne bude li mogla vratiti dug OTP-a, a njene dionice ne budu u tom trenutku na tržištu vrijedile dovoljno da se njihovom prodajom taj dug pokrije, razliku namiriti dionicama Ine. Podravka nema dionica Ine, već ih posjeduje samo država, što znači da ako doista postoji takva odredba, ona u ugovor nije mogla biti uvrštena bez dogovora s predstavnicima Vlade. Večernji list piše pak da bi nove spoznaje vezane uz Podravku mogle donijeti poništavanje ugovora kojim je Vlada prepustila mađarskom MOL-u upravljanje Inom dokaže li se da je MOL preko OTP banke utjecao na kreditiranje Podravke sa 34 milijuna eura kako bi se domogao većeg utjecaja u Ini.
 .

Idi na 24sata

Komentari 16

  • casio 09.02.2010.

    Tko će im suditi? Njihovi kompanjoni u djeljenju plijena?Koliko pijeska u očima narode.

  • konjica 08.02.2010.

    a gdje su ostali apostoli

  • damok 08.02.2010.

    La Piovra Mafia.

Komentiraj...
Vidi sve komentare