To je to što me zanima!

'Sanader je zvao ministre i htio utjecati na rad Vlade'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ivo Sanader je uoči svog pokušaja povratka u politiku, navodno otišao U Ministarstvo vanjskih poslova po svoju novu diplomatsku putovnicu
Vidi originalni članak

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, progovorio je o odnosima s bivšim premijerom Ivom Sanaderom i sadašnjom šeficom Jadrankom Kosor. Dok se mnogi čude zašto je baš njega Kosor izabrala za povjerenika zagrebačkog HDZ-a, on kaže da je to učinila jer on ima veliko iskustvo i da dobro obavlja zadani posao. Kazao je i kako nije bio zabrinut kada je Sanader najavio odlazak iz Vlade.
- Bio sam više zatečen. Prvi potezi predsjednice Vlade i brza konsolidacija stranke potpuno su opravdali naš slogan 'Idemo dalje'. Zato sam zaključio: dobro, Ivo Sanader odlazi, ali HDZ mora ići dalje - zaključio je ministar koji je bio Sanaderov jako dobar prijatelj. Sanaderov pokušaj povratka u politiku, kaže Jandroković, bio mu je potpuno nejasan. Dodao je kako je tada odmah znao da će Sanadera morati brisati iz HDZ-a.
- Ivo Sanader napravio je neoprostivu pogrešku. Uostalom, nije se HDZ odrekao Ive Sanadera već je Ivo Sanader učinio nešto što ga je isključilo iz stranke - zaključuje Jandroković. Naljutilo ga je i to što je kao jedan od Sanaderovih argumenata za odlazak bio jbio to da ne želi trgovati teritorijem. Ministar smatra to vrlo ružnim spinom. Na pitanje je li mu Sanader bio politički uzor Jandroković odlučno odgovara - Ne! Tvrdi kako je bivšeg premijera poštovao zbog njegovih rezultata i načela koja je deklarirao. Iako se Sanader ponekad ponašao kao ministar vanjskih poslova, Jandroković smatra da nije bio u njegovoj sjeni. Dodaje kako mu je jasno da je Sanader puno stvari u vanjskoj politici radio na svoju ruku. Jandroković priznaje da je Sanader nakon što se povukao iz politike pokušao utjecati na odluke Vlade.
- Znam da je zvao neke ministre i kritizirao pojedine Vladine odluke. To mi je postajalo sve neprihvatljivije. Jednom prilikom Sanader me nazvao i na dosta sugestivan način pokušao utjecati na promjenu jedne dosta važne Vladine odluke - povjerio je Jandroković za Globus. Iako ga mnogi percipiraju kao Sanaderova čovjeka Jandroković kaže da vrlo dobro surađuje s Jadrankom Kosor. Kaže da je Kosor od prvog trenutka dao čvrstu potporu jer smatra da je premijerka pokazala veliku hrabrost.

SANADER PRIJE PUČA IZVADIO DIPLOMATSKU PUTOVNICU?
Prema pisanju Globusa Ivo Sanader je uoči svog pokušaja povratka u politiku, navodno otišao U Ministarstvo vanjskih poslova gdje je podigao svoju novu diplomatsku putovnicu. Dobio ju je bez poteškoća. Tu privilegiju i nakon isteka mandata imaju još samo predsjednik države i predsjednik Sabora. Ta putovnica osigurava lakši i brži prelazak granica, mimo uobičajene procedure. Kolegama u Ministarstvu nije htio reći za što mu treba putovnica.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • konjica 03.02.2010.

    to se zove \"Vrati koko što si pozobala\". Putovnica inaće takvima služi za bijeg u Bosnu ili nekamo drugdje

  • dusansk 03.02.2010.

    @šta će mu putovnica......pa da što lakše, brže i sigurnije predje granicu iz iz zemlje iznese što mu je drago !!! Dajte vi njemu jednu košulju na pruge !!!

  • SunTzu 03.02.2010.

    E Ivo Ivo , nikako da shvatis kako nisi jaci od HDZ ideologije. Koliko si god bio hadezeovcima BOG cak i dok si im preturo po dzepovima smijuci im se i lazuci u facu, sad kad si izaso iz hadezea sad si tim istima najveci neprijatelj i lopina!!!! Dobro dosao u stvarnu hrvatsku zbilju

Komentiraj...
Vidi sve komentare