To je to što me zanima!

Sanader: Prioritet je do 2009. postati članica EU

Sanader je izjavio kako mu je voditi Hrvatsku u dva mandata iznimna čast te istaknuo prioritete nove Vlade RH u sljedeće četiri godine
Vidi originalni članak

Sanader je među zacrtane prioritete Vlade naveo daljnje jačanje gospodarstva, završetak svih započetih infrastrukturnih projekata, daljnju plinofikaciju Hrvatske te rješavanje pitanja navodnjavanja Slavonije.
- Kad je riječ o izazovima koji nas još očekuju, a to je nastavak borbe protiv korupcije i kriminala te nastavak reforme pravosuđa, mislim da možemo očekivati dobre rezultate na svim tim područjima već u prvoj godini mandata - rekao je. Ocijenio je kako je Hrvatska sigurno u lakšim vremenima nego početkom '90-ih godina, kad smo morali braniti našu slobodu i samostalnost, ali naglasio je da su ovo jednako tako izazovna vremena u smislu učvršćenja Republike Hrvatske kao demokratske zemlje.
- Do kraja 2008. godine želimo završiti pregovore s Europskom unijom ako bude moguće, ako ne, onda u prvoj polovici 2009. da bismo mogli tijekom 2009. postati članica - rekao je Sanader. Na novinarski upit hoće li sad u Banskim dvorima biti teže u odnosu na prošle četiri godine kad je HDZ vladao sam mandatar za sastav nove Vlade i sadašnji premijer odgovorio je kako misli da će sad biti lakše.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • justicia 27.12.2007.

    Nešto baš i nije spominjao ZERP, a prioriteti su \"borba protiv korupcije\" i uvlačenje EU. Meni se tamo ne žuri jer znam da neće teći med i mlijeko.

  • sined 26.12.2007.

    Hacker-ri ti si nekaj pobrkal, on je Jurica maknuo kad se vec znalo da nece pobijediti. trebal je on od pocetka biti kandidat za premijera i ne svadati se sa HDZ-om nego napraviti plan kaj sve moze napraviti kad bi dobio na izborima, a da vidis da bi SDP pobijedio

  • Hacker-ri 26.12.2007.

    Milanoviceva jedina greska je to sta je maknuo Jurcica sa mjesta premijera. da to nije napravio dobio bi izbore i nebi ISLI DALJE u propast !

Komentiraj...
Vidi sve komentare