To je to što me zanima!

Sanader: Siguran sam da ćemo blokadu brzo riješiti

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Vlade premijer Ivo Sanader opet se bavio slovenskom blokadom pregovora sa Europskom unijom
Vidi originalni članak

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici, Vlada je usvojila Nacionalni program za pristupanje EU za 2009. godinu, kojim se predviđa usklađivanje 57 zakona, te donošenje 255 podzakonskih akata. Premijer Ivo Sanader uvjeren je da će se slovenska blokada hrvatskih pregovora sa EU vrlo brzo riješiti. Opet je ponovio da Hrvatska ne želi i neće prejudicirati granicu sa Slovenijom te da rješenje vidi pred međunarodnim sudom.
 - Apeliram na slovensku vladu neka donese sve najbolje argumente što se tiče njihove strane, kao što ćemo mi u taj postupak donijeti najjače argumente. I parlamenti u Zagrebu i Ljubljani moraju se obvezati da će prihvatiti pravorijek te institucije, a ne dolazi u obzir da bilo koja zemlja drugoj zabranjuje da donosi argumente - poručio je Sanader. Vlada je Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi odobrila nabavku opreme u ukupnom iznosu od 827 milijuna kuna, u razdoblju od 2010. do 2015. Ministar Darko Milinović objasnio je da će se tim novcem nabaviti ukupno 165 medicinskih uređaja. Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun najavio je kako će se odredbe zakona o radu nedjeljom početi primjenjivati od 1. siječnja u obliku u kojem ga je prihvatio Sabor. Rekao kako će se i dalje pratiti učinci ovog zakona u praksi i shodno tome odlučivati o njegovoj daljnjoj primjeni.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • markica_pićula 30.12.2008.

    ivo pošalji torcidu i reši problem

  • sikorsky 30.12.2008.

    Šalabajzeri su naši i vaši političari.Mogli su tih 500 metara granice riješiti več odavno.A ne da truju odnose izmedju dva prijateljska naroda.Živjelo Hrvatsko i Slovensko pučanstvo!!!A političari nek si pale crvena svjetla u spavaonama.

  • zrdesing 29.12.2008.

    Samo jedno pitanje. Do kada ce ova danasnja vlada dopustat da nas ostali narodi gaze?

Komentiraj...
Vidi sve komentare