To je to što me zanima!

Sanader tražio svoj mandat u Saboru jer ga je strah istrage?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Konačni obračun: Ivo Sanader bi, nagađa se, povratkom u Hrvatski sabor mogao osnovati zastupnički klub. Sjednica u Saboru neće biti prije srijede, priopćili su
Vidi originalni članak

Bivši premijer Ivo Sanader zatražio je od predsjednika Sabora Luke Bebića da mu se aktivira zastupnički mandat. Sanader je podsjetimo s mjesta premijera otišao 2009. godine. Njegov zahtjev za aktiviranjem mandata zaprimilo je Mandatno imunitetno povjerenstvo, a o toj temi će odlučivati u srijedu, potvrdio nam je predsjednik povjerenstva Damir Sesvečan (HDZ).

- U srijedu je sjednica Sabora i nema razloga da prije sazivam sjednicu. Prema zakonu Sanaderu će se aktivirati mandat osam dana od dana urudžbiranja zahtjeva - pojasnio je Sesvečan i kratko prokomentirao Sanaderov potez.- On na to ima pravo u skladu sa zakonom - izjavio je. Aktivira li Sanader svoj mandat mjesto bi mu morala prepustiti zastupnica Željana Podrug, koja ga mijenja u Saboru.

Provode istražne radnje?

Protiv Sanadera navodno se već provode predistražne radnje, a spominje se i moguća šteta od više desetaka milijuna kuna. Jutarnji je u srijedu pisao da se radi o izvlačenju novca iz Fimi medije, ali da još nije pokrenuta službena istraga protiv Sanadera. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare