To je to što me zanima!

Sanader: Vidjet ćemo tko je kriv za štetne ugovore

Sanader je u razgovorima s DORH-om i Ministarstvom pravosuđa tražio da se ispita postoji li još koji pravni put kojim ćemo se zaštititi
Vidi originalni članak

Stjepan Mesić u srijedu je izjavio da će Hrvatska ugovore koje je sklopila na svoju štetu platiti iz poreza i dodao je da će netko morati odgovarati zbog štete nanesene Hrvatskoj. Hrvatska mora platiti Hypo Grupi 40 milijuna eura, toliko je dužna prema odluci arbitražnog suda u Londonu zbog nepotpunih poslovnih informacija pri prodaji Slavonske banke 1998. godine. Također, zbog gubitka spora talijanskoj tvrtki Astaldi mora platiti najmanje 37 milijuna eura, kolika je glavnica, što bi s kamatama i sudskim troškovima moglo iznositi do 80 milijuna eura.
- Želimo da se sve istraži do kraja da vidimo tko je odgovoran, zašto su se sklapali ugovori kakvi su se sklapali, jel'  tu bilo nekompetencije ili nešto drugo - rekao je Sanader na početku sjednice Vlade u četvrtak komentirajući sporove koji se protiv Hrvatske vode na međunarodnim arbitražnim sudovima. Sanader je u razgovorima s DORH-om i Ministarstvom pravosuđa tražio da se ispita postoji li još koji pravni put kojim se možemo zaštititi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • entoni 27.03.2008.

    Budite pošteni i recite: Nije to za nas, odlazimo ! Samo platite iz svojih džepova bar dio dugova u koje nas uvaljujete godinama !

Komentiraj...
Vidi sve komentare