To je to što me zanima!

Sanadera posjetio prijatelj: Sve je radio za dobrobit Hrvatske

Predsjednik tirolskog zemaljskog parlamenta i Kongresa Vijeća Europe Herwig van Staa kaže da bi bivši premijer ipak trebao biti sam u ćeliji kako bi mogao raditi
Vidi originalni članak

Predsjednik tirolskog zemaljskog parlamenta i Kongresa Vijeća Europe, posjetio je u nedjelju Ivu Sanadera u zatvoru u Remetincu. Herwig van Staa rekao je novinarima kako ga je zanimala situacija u kojoj se Sanader nalazi te će o njoj izvijestiti kolege u Europi koji se također jako zanimaju za Sanaderov slučaj, a najavio je i dolazak nekih europarlamentaraca u posjet Sanaderu. 

Bivši guverner Tirola kritizirao je činjenicu da Sanader nije sam u ćeliji. Kaže da to nije uobičajeno u Europi te da bi svatko drugi u njegovoj situaciji dobio zasebnu ćeliju kako bi mogao raditi i čitati, a Sanaderu to nije omogućeno. Uvjeren je da je Sanader nevin i nada se da će ga pustiti da se brani sa slobode. Poznaje ga, kaže, 30 godina i zna da je radio sve u interesu Hrvatske. Štoviše, kaže da se Sanader nije žalio na svoju situaciju kako ne bi ugrozio ulazak Hrvatske u EU što mu je najvažniji cilj. 

Usporedio Sanadera s Timošenko

Prije 40 dana Herwig van Staa posjetio je i Ukrajinu kako bi vidio što se događa s tamošnjom bivšom premijerkom Julijom Timošenko.

- Meni se čini da su slučaj Timošenko i slučaj Sanader vrlo slični, rekao je Herwig van Staa. Došao je u pratnji Sanaderove odvjetnice Jadranke Sloković koja je najavila saslušanje o istražnom zatvoru sutra u 11 sati. Najvjerojatnije će ponuditi jamčevinu kako bi se Sanader mogao braniti sa slobode. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • user_32967 18.10.2011.

    HDZ = SDP !!! Financirani od istih vladara i bankara s ciljem da nas uvale u EU kako bi nas ista mogla iskorištavati (prirodne resurse, vode, šume, lokacije za toksični otpad i jeftinu radnu snagu)

  • Florijan 17.10.2011.

    Sanader se je ponašao po principu "Hrvatska, to sam JA". Znači istina je, sve je radio u interesu Hrvatske.

  • stari mudrac 17.10.2011.

    herwig, nabijem te na "interese RH"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare