To je to što me zanima!

Sanaderov namet: I cijena SMS poruka će narasti?

Ideja o 10 lipa trošarine za SMS, što bi proračunu slilo još milijardu kuna, razljutila je Mudrinića koji se, navodno, oko toga sukobio sa Sanaderom
Vidi originalni članak

Među predloženim mjerama na sjednici Ekonomskog vijeća u srijedu bilo je i uvođenje trošarina na usluge mobilne telefonije. Među njima su i SMS usluge, a to je razljutilo člana vijeća i predsjednika Uprave T-HT-a Ivicu Mudrinića, jer bi se time smanjile dividende za dioničare. Neslužbeno se doznaje da su se Mudrinić i Sanader oko toga posvađali, a on je čak nakon toga otišao i kod Mesića, no kako je objavio Jutarnji.hr, neki članovi vijeća kažu da je bilo samo razmjene ideja, ne i sukoba.
Ideja o trošarinama razvila se iz pojeftinjenja usluga zadnjih godina, a te su mjere neki ekonomisti već ranije predlagali. Tvrde da 10 lipa građane ne bi preskupo stajalo, a prema izračunima, od toga bi u proračun ušlo oko milijardu kuna. Doznaje se da je Sanader predložio i uvođenje koncesija na neke od postojećih autocesta, poput Bregana - Lipovac ili Zagreb - Goričan.
Vlada bi u četvrtak poslijepodne na redovitoj sjednici trebala predstaviti cijeli paket antirecesijskih mjera, a uz već poznate trebali bi najaviti i neke koje nisu spominjali dosad.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Niram 26.02.2009.

    Ma nabijem i sanadera i vladi i ht na onu stvar. lopovi prokleti bezobrazni. pa kako vas nije sramota više nas tlačit ? jedva čekam nove izbore pa da se ta individua od premijera više makne sa vlasti !!!

  • Siljota 26.02.2009.

    Kakav smo mi jadan narod, kad nas ova gamad s vrha pljačka kak njima paše. Neće bit mira dok se svi ne skupimo i izađemo na ulice, i tražimo pad vlade. Nek se sve zaustavi, od prometa, proizvodnje, sve, pa ćemo vidjeti. Moramo stat na kraj već jednom takvim stvarima, inaće nećemo još malo ni za kruh imat!

  • mrco 26.02.2009.

    pa nemožeš vjerovat....samo se nadam da neće i WC papir poskupjet jel mi se se.... od njihovih antirecesijskih mjera....pa kaj se ta vlada nemože srušit dok nebudemo kruha gladni ali doslovce...neka i kruh poskupi to znaju da kupujemo svaki dan...

Komentiraj...
Vidi sve komentare