To je to što me zanima!

Sanaderovi za istraživanja izvukli milijune iz HAC-a?

Ministar Kalmeta najavio je kako će zatražiti od Nadzornog odbora HAC-a izvještaj o arheološkim radovima na trasama kojima prolaze autoceste
Vidi originalni članak

Hrvatske autoceste u posljednjih su sedam godina za arheološka istraživanja Mirjane Sanader uplatili, piše Nacional, 507 milijuna kuna. Istraživanja, kojima je upravljala upravo supruga bivšeg premijera, odvijala su se na gradilištima budućih cesta i autocesta. Zadnje iskopavanje je HAC-u na naplatu, prema pisanju Nacionala, došlo 30. lipnja 2009., samo dan prije nego li je Ivo Sanader otišao s mjesta premijera. Ministar Božo Biškupić tada je sa predsjednikom uprave HAC-a Juricom Prskalom potpisao dva ugovora, kojim HAC u 2010. arheološka istraživanja mora platiti 103 milijuna kuna. Ministar prometa Božidar Kalmeta najavio je za Jutarnji list kako će zatražiti od Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta izvještaj o arheološkim radovima na trasama kojima prolaze autoceste.
Iz ministarstva kulture priopćili su da su s Filozofskim fakultetom 2008. i 2009. sklopili poslove vrijedne 2,5 mil. kuna, a da Katedra za antičku provincijalnu i ranokršćansku arheologiju na kojoj radi Mirjana Sanader nije vodila niti jedno istraživanje na autocestama, piše Jutarnji list. Kažu da je ona bila dio terenske ekipe na jednom lokalitetu u Dalmaciji.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • livioantol 27.01.2010.

    Vidi se da su samo radili u svoju korist a ne korist RH. Mislim da če ljudi znati to osuditi ali nisu jedini.

  • džag 27.01.2010.

    čudo niko ništa nije znao svugdje u svjetu vlada koja se bavila kriminalom dala bi ostavku da je jedan ministar ali svi a jaca jadna ništa nezna pa stranka o bože banana država

  • plavi cvijet 27.01.2010.

    Novinari o svemu pišu godinama. Zašto postoji opozicija u Saboru? Kao nemaju pojma, nisu na vlasti. Znači, novinari znaju, građani znaju, opozicija ne zna. Isti su svi, štite jedni druge, ne žele se nikome zamjeriti. Žele ostati gore. Mislim da bi svi do jednog trebali dolje. Sad se pred izbore kao svi trude. Stare fore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare