To je to što me zanima!

Počelo suđenje za INA-MOL, Sanader izjavio: 'Nisam kriv'

Riječ je o postupku u kojem je Sanader ranije zbog primanja mita od Hernadija, koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu, bio osuđen na 6,5 godina zatvora pravomoćno, ali presudu je ukinuo Ustavni sud...
Vidi originalni članak

- Ne osjećam se krivim, izjavio je bivši premijer Ivo Sanader nakon što je zamjenica ravnateljice Uskoka Vanja Marušić pročitala optužnicu u kojoj ga se tereti da je primio 10 milijuna eura mita od Zsolta Hernadija kako bi MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini.

Podsjetimo, prema optužnici, pet milijuna eura završilo je na računu tvrtke Roberta Ježića u Švicarskoj, a drugih pet milijuna Sanader je, kako tvrdi Uskok, krajem 2009. isplaćeno na neutvrđen način.

Suđenje se nastavlja 19. studenoga kada će biti saslušan svjedok Robert Ježić, a među ostalim svjedocima koji će se neposredno ispitat su Damir Polančec, Ivan Šuker, Dražen Bošnjaković...

Ponovljeno suđenje

Danas je počelo ponovljeno suđenje za korupciju u slučaju Ina-MOL.

Riječ je o postupku u kojem je Sanader ranije zbog primanja mita od Hernadija, koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu, bio osuđen na 6,5 godina zatvora i to pravomoćno, ali presudu je ukinuo Ustavni sud.

'BRANIO JE HRVATSKU' Sanader u odori bio jedan dan? 'Uvrijedio sve koji su se borili'

Podsjetimo, Sanaderu su jučer izrečene dvije nepravomoćne presude.

PODUZETAN POLITIČAR Svi Sanaderovi slučajevi: HEP, Planinska, Fimi Media, INA...

Proglašen je krivim za ratno profiterstvo u slučaju Hypo - kazna je dvije i pol godine zatvora, a državi mora vratiti 3,6 milijuna kuna. U drugom slučaju, HEP-DIOKI, Sanader je oslobođen optužbi.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • 23.10.2018.

    TKO stoji iza optuznica bez dokaza??? TKO podize i zatvara ljude pod sumnjom bez dokaza??? ZNA LI NETKO????

  • donatien 23.10.2018.

    Cuo na cesti...karikiram, da ne kazem da je istina...Kaze, rekla mi je: moj tata nije kriv za nista od toga sto pisu i govore. Pitala sam ga i rekao je da nije, a ja mu vjerujem.

  • andrija 2 23.10.2018.

    Vidio da ga je dobro krenulo, pa sad uporno ponavljza sve krivice pa i one kada je bio mali da nije kriv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare