To je to što me zanima!

Sanaderu za let do Splita unajmili slovenski avion...

Zrakoplov slovenske kompanije Linxair unajmile su Hrvatske autoceste. Kažu kako im je ponuda te kompanije od 4500 eura bila najpovoljnija
Vidi originalni članak

Na otvaranje dionice autoceste Šestanovac - Zagvozd - Ravče premijer Ivo Sanader i članovi njegova kabineta otputovali su unajmljenim avionom slovenske kompanije Linxair. Zrakoplov je u ponedjeljak ujutro sletio u splitsku zračnu luku Resnik, odakle su predstavnici Vlade službenim vozilima nastavili put prema Ravču. Na pisti oko zrakoplova nije bilo policajaca, a avion su smjestili izvan vidokruga glavne zgrade splitskog aerodroma. Posada zrakoplova je tamo čekala povratak putnika. Sanader i njegovi ministri obično lete Vladinim zrakoplovom. Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun objasnio je kako nisu mogli uzeti taj zrakoplov jer je predsjednik Stjepan Mesić njim otputovao u Siriju u posjet hrvatskim vojnicima.
- Sve što znam jest da su zrakoplov unajmile Hrvatske autoceste. A to što je unajmljen kod slovenske agencije samo dokazuje kako Vlada odvaja politiku od gospodarstva. Jer politika je za rješavanje problema, a gospodarstvo i ljudska dimenzija nešto su drugo - rekao je Mehun.
Hrvatska i slovenska vlada trenutačno su u zategnutim odnosima zbog slovenske blokade naših pregovora s Europskom unijom. Premijer Sanader je i na otvaranju autoceste poručio kako su nam Slovenci, unatoč blokadi pregovora, prijatelji i kako trenutačni međusobni odnosi neće zaustaviti put Hrvatske u EU.
Iz Hrvatskih autocesta doznali smo da je među nekoliko pristiglih ponuda unajmljivanje zrakoplova Linxaira, s cijenom od 4500 eura (32.000 kuna), bilo najprihvatljivije. Nismo saznali je li među ponudama ostalih kompanija bila i ona Croatije Airlines.

PROMIJENILI IME ULICE ZRINSKOG
U staroj Ljubljani Ulica Zrinskoga od ponedjeljka se službeno zove Ulica Janeza Pavla II po uspomeni na prvi posjet pape samostalnoj Sloveniji. Slovenci ističu kako nije riječ o zaoštravanju odnosa Zagreba i Ljubljane, nego o završetku deset godina dugog birokratskog procesa preimenovanja te ulice.

OTVARANJE UZ PRŠUT I SIR
Kriza neće mimoići Hrvatsku, to je jasno. Ali nema gospodarstva bez infrastrukture i zato Vlada neće zaustavljati započete projekte. Gradimo autocestu, a Pelješki most nije upitan, rekao je Sanader na otvaranju dionice autoceste Šestanovac - Zagvozd - Ravča. Prigodni domjenak bio je skroman, s pršutom, sirom i kolačićima.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • MaB 23.12.2008.

    šta u sloveniju stane avion? ili mu plaćaju parking u austriji?

  • scarlet-st 23.12.2008.

    Meni nije jasno čemu uopće avion za relaciju ZG-ST !!!! Jer kako su svi oni automobili iz pratnje došli jučer u Resnik,!!!! Vjerovatno iz ZG!!!! Pa šta se nisu odmah ukrcali. Kakvo je to p.r.e.s.e.r.a.v.a.n.j.e. !!!!! Toliki trošak, a uz to još i s.p.i.z.d.i.l.i. normalne ljude na relaciji TROGIR-SPLIT.

  • ddino 23.12.2008.

    IZDAJICOOO!! Trebo si si podmornicu nabavit tamo u Piranskom zaljevu, majmune..

Komentiraj...
Vidi sve komentare