To je to što me zanima!

"Sandra, ako želiš, možeš s nama ići na lokalne izbore..."

Mi smo spremni napraviti korak unatrag, a to očekujemo i od svih drugih kandidata na ljevici, bez bahatosti i tvrdoglavosti i bez 'kruha preko pogače'. Razgovarat ćemo sa svimam kaže Bernardić
Vidi originalni članak

U širokoj koaliciji SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a koja bi podržala Anku Mrak Taritaš u utrci za gradonačelnicu Zagreba ima mjesta i za Sandru Švaljek, potvrdilo je za 24sata nekoliko sugovornika iz SDP-a, HNS-a, ali i stožera same Mrak Taritaš.

Sugovornik iznimno blizak samoj Mrak Taritaš rekao nam je su oni spremni na taj razgovor.

- Anka nema osobno ništa protiv Sandre Švaljek, niti o njoj ima loše mišljenje. Dapače, spremni smo sjesti za stol. No, mislimo da je problem s druge strane tako da se time nećemo previše zanemarivati - ispričala nam je osoba iz stožera Mrak Taritaš, bliska kandidatkinji HNS-a, a očito i SDP-a.

Jedan od istaknutijih gradskih HNS-ovaca, blizak i vrhu stranke također nam je rekao da misli da bi to trebao biti scenarij okupljanja opozicije protiv Bandića.

- Ako ne želi posve potonuti, Švaljek bi trebala razmišljati o tome da dođe ovdje i bude u timu. Mjesto dogradonačelnice joj je sigurno otvoreno. U suprotnom, ona će potpuno nestati i pomagati bivšem šefu - kazao nam je taj HNS-ovac.

Jedan od visokopozicioniranih SDP-ovaca također misli da bi se, nakon konačne i javne potpore moglo krenuti u tom smjeru, a slično je nagovijestio jučer i sam Davor Bernardić.

- Mi smo spremni napraviti korak unatrag, a to očekujemo i od svih drugih kandidata na ljevici, bez bahatosti i tvrdoglavosti i bez 'kruha preko pogače'. Ovih dana ćemo razgovarati sa svima - rekao je Bernardić.

No, u SDP-u ima i onih koji misle da Švaljek ne treba zvati za stol, već krenuti skroz prema Bandiću.

- Ona je ionako u silaznom trendu, dapače, pala je zbog našeg poteza u drugi plan i uskoro će postati autsajder. Uostalom, čak 80 posto onih koji bi birali Sandru Švaljek imaju dobro ili vrlo dobro mišljenje o Anki Mrak i kada ju ona prestigne s našom potporom i postane prvi izazivač Bandiću mnogi će pod šator pobjednika - kazao nam je jedan član predsjedništva SDP-a iznimno blizak Bernardiću.

Inače u SDP-u su preko medija počeli slati poruke očekivanja prema HNS-u, pa tako i da traže mjesto šefa Zagrebačkog Holdinga.

Iz stožera Anke Mrak kažu da je to neozbiljno uopće komentirati.

- Ne vode se pregovori preko medija, već za stolom unutar četiri zida i mi nećemo ništa komentirati ni licitirati. Ako krene sve preko medija se odvijati, spremni smo i prekinuti pregovore. Ovo je ozbiljna i dobitnička priča - kaže nam osoba iz stožera Anke Mrak ne želeći uopće otvarati temu o Josipu Budimiru kao šefu Holdinga.

Inače, sva ova zbivanja oko potpore Anke Mrak nevoljko se gledaju u HDZ-u. Osoba bliska vrhu te stranke jučer nam je kratko rekla da u vladajućoj stranci nisu oduševljeni s potezom SDP-a koji se najavio, dapače iznimno ih to smeta, jer, kako kaže, „odnosi s Mostom su povuci potegni i bit će još više“.

Oni konačnog kandidata i dalje nemaju, no rečeno nam je kako Andrija Mikulić, šef gradskog HDZ-a to sigurno neće biti. Toga je svjestan i on sam, kao i oni oko njega u vrhu gradske organizacije.

- Plenković tu griješi, jer on bi trebao pustiti Andriju koji je četiri godine sijao ovdje i neka odgovara za rezultat. Ovako, s drugim kandidatom preuzima bezveze odgovornost na sebe - kaže nam jedan saborski zastupnik HDZ-a.

Potvrđeno nam je, doduše neslužbeno u HDZ-u, kako se licitira s tri imena, doktor Mislav Herman, Tomislav Karlo, ali i Dubravko Šimenc. No, za posljednjeg je to teško moguće obzirom da je prije četiri godine bio na listi Milana Bandića za mjesni odbor. Postoje spekulacije da u HDZ-u u anketi je testirana i Ivana Maletić, europska zastupnica, no par HDZ-ovaca kaže da to nije opcija.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Zagor te-nej 18.02.2017.

    Pa Bero tako je imaš Sandru zgodnu i pametnu Zagrebčanku, nagovori nju i neka nju podrži SDP. Sa Mrakom nećeš Bandića srušiti. Sa Sandrom ujedno imaš svog kandidata.

  • MI-MA 18.02.2017.

    Kad ćeš prestati sa raznim uvlačenjima u gu.... i postati partijski vođa? Ispadaš smiješan i žalostan ovakvim postupcima kao predsjednik partije

  • tižu 18.02.2017.

    "Pioniri maleni" u Zagrebu, komunističkoj utvrdi građenoj punih 45 godina napokon odumiru! R.I.P.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare