To je to što me zanima!

'Sankcije protiv Rusije neće se ukinuti jer nas žele unazaditi'

Ruski predsjednik već 13 godina na državnoj televiziji odgovara na pitanja građana. Ove godine stiglo je 1,7 milijuna pitanja. Putin će odgovarati na ona probrana
Vidi originalni članak

Riječ je o višesatnom direktnom TV programu koji se zove "Direktna linija" a Vladimir Putin uživo odgovara na pitanja vezana za razne teme. Pitanja se mogu postaviti telefonom, putem interneta i pomoću aplikacija na mobilnim telefonima. Do sada je stiglo 1,2 milijuna telefonskih poziva, 24.000 MMS-ova i 285.000 SMS poruka, 6.500 video snimaka i 190.000 emailova.

Emisija je počela s pitanjima o sankcijama i ekonomiji. Na pitanje bi li sankcije mogle ostati na snazi više desetljeća Putin je rekao da "Rusija nije Iran". Istaknuo je da će sankcije primorati Rusiju da modernizira svoju industriju i poljoprivredni sektor, tako da nema potrebe da se čeka da one budu ukinute.

-Teško je u ovom trenutku očekivati da budu ukinute. Ovo je pitanje strateške prirode s namjerom da odvrati brojne partnere od Rusije - poručio je Putin te dodao da neće o sankcijama govoriti s bijesom jer je to neprilično.

- Ne treba trpjeti, nego djelovati i najbolje iskoristiti situaciju - smatra ruski predsjednik  te dodaje kako se nastavlja trend smanjenja inflacije.

- Inflacija u Rusiji postoji, ali  je manja nego u zemljama EU.- naglašava te ističe kako za zdravu ekonomsku politiku treba imati mozga, ali ako želiš da ti ljudi vjeruju moraš imati srca.

- Morate se stopiti s narodom, osjetiti što ih muči i kako izgledaju njihovi životi - siguran je u sebe i u svoju politiku Vladimir Vladimirovič.

- Jedan od najvećih uspjeha u proteklih godinu dana je poboljšanje demografske situacije - odgovorio je Putin na prvo pitanje novinarke šta je, po njegovom mišljenju, obilježilo Rusiju od prethodne "Direktne linije" prije točno godinu dana.

- Rubalj je ojačao. Spriječili smo skok nezaposlenosti, ali ekonomska neizvjesnost dovela je do odljeva kapitala. Međutim, pojedinci i kompanije počeli su da ponovo kupuju rublje - dodao je.

Prošlogodišnja emisija trajala je nešto manje od četiri sata, a najduži maraton Putinovih pitanja i odgovora trajao je četiri sata i 47 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 16.04.2015.

    Sankcije nisu pokazivanje moći nego pokazivanje nemoći...

  • efteling 16.04.2015.

    Liberalnom kapitalu treba Rusija,njeno ogromno blago pod zemnjom...Rusi se okrecu Aziji,Kina je uz njih,cela J.Amerika...I oni samo cekaju da i dolar i euro krahiraju.Priterali su Rusiju uza zid jer im je samo velika riba mogla vratiti moc,ali su se preracunali.Sad nek papaju sto su sami zamesili.Nek finansiraju Ukrajinu kao sto su obecali,Grckoj nek oproste dug,i bice stvarno madzionicari i spasiti svoje valute.Za to vreme ce Rusi traziti poslovne partnere na drugoj strani....Proizvoditi ono sto su uvozili....

  • Lina39 16.04.2015.

    Sankcije ne osjete političari nego narod,pa narod treba pitati kako je a političarima će uvijek biti dobro.Lako je odgovarati i lagati što svi političari rade odreda pa tako i njemu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare